• 瀏覽: 1,336
  • 回覆: 15
塊面最近出一粒粒野勁痕又黎敏感
搽咩可以好快止痕? 有無人可以分享一下?

熱賣及精選
引用:
原帖由 mangoAA33 於 2021-5-9 04:52 PM 發表

塊面最近出一粒粒野勁痕又黎敏感
搽咩可以好快止痕? 有無人可以分享一下?
B5萬用修復霜

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-5-9 09:13 PM 發表

B5萬用修復霜
呢支我都好鍾意

鵝羅立英

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-5-9 21:13 發表

B5萬用修復霜
油性皮膚適合嗎?

引用:
原帖由 kenny1032 於 2021-5-10 07:52 PM 發表

油性皮膚適合嗎?
all skin including 敏感肌都用得。但有少少笠既feeling, 怕就用我羅立英

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-5-10 19:57 發表

all skin including 敏感肌都用得。但有少少笠既feeling, 怕就用我羅立英
我臉部敏感肌常泛紅,買左兩支試下

最快止痕,一定係類固醇藥膏但唔建議

引用:
原帖由 ALayi 於 2021-5-10 22:58 發表

最快止痕,一定係類固醇藥膏但唔建議
唉!我面部敏感又紅又痕,唯有睇醫生,又抗生素又類固醇藥膏,食左三日藥而家唔痕但未退紅,都未決定去不去覆診

我轉天氣都會皮膚敏感,忍得到都唔搽藥膏,搽密少少保濕會覺得舒服D

樓主易皮膚敏感的話, 真係好做好保濕
洗完面趁面仔少少濕要即刻搽野唔好俾佢乾
我用開舒特膚, 你都試一試, 好好用

引用:
原帖由 wwanai 於 2021-5-13 09:58 AM 發表

樓主易皮膚敏感的話, 真係好做好保濕
洗完面趁面仔少少濕要即刻搽野唔好俾佢乾
我用開舒特膚, 你都試一試, 好好用
我有搽但敏感無咩改善

修復霜

引用:
原帖由 mangoAA33 於 2021-5-13 03:07 PM 發表

我有搽但敏感無咩改善
會唔會用唔啱產品? 如果穩陣起見, suggest你用cetaphil潤膚露, 呢隻冇藥性又夠mild, 搽完唔會塞毛孔, 好啱皮膚敏感人士用, 就算BB都用得

只要忍得手唔搽藥膏, 比少少耐性用幾日Cetaphil保濕lotion, 皮膚個狀況應該會穩定d
我自己都有用緊呢隻, 仲要係皮膚科醫生開的

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]