• 瀏覽: 13,698
  • 回覆: 80
  • 追帖: 2
  如題, 想問下c姐們............
想知女人講: package唔係即係身家, 家底, 年紀, 性格, 職業個D,
而係講下面抽野既size?

我都係聽女同事講先知, 不過係佢地暗號定全香港女人都係咁講
細細聲講我知....

熱賣及精選
我同朋友講"package"都係形容$$$$$$$$多

未聽講過,
不過感覺上比較似係一D內外一無是處既毒男,
以為自己下面係"長處"而自我安慰既諗法.

天長地久有時盡 好夢由來最易醒
你D女同事又會同你講package, 佢當係你係姊姐

引用:
原帖由 多明戈 於 2021-5-5 11:32 AM 發表

未聽講過,
不過感覺上比較似係一D內外一無是處既毒男,
以為自己下面係"長處"而自我安慰既諗法.
都有機會 ... 但其實香港男人平均得4.5吋 , 毒男好似話再短D

佢真識食

男人講好波?係形容啲乜?球賽?

引用:
原帖由 感冒餛飩 於 2021-5-5 11:24 AM 發表

想知女人講: package唔係即係身家, 家底, 年紀, 性格, 職業個D,

細細聲講我知....
It’s american slang:

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=package

係西方女性嘅術語

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-5-5 11:38 AM 發表

都有機會 ... 但其實香港男人平均得4.5吋 , 毒男好似話再短D
我表示同情

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-5-5 11:38 AM 發表

唔左旗 唔止吧, 邊有男人唔短架⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-5-5 02:28 PM 發表

唔左旗 唔止吧, 邊有男人唔短架⋯
咁係因為你唔知好多大肚中年男係度拖後腿姐 ....

引用:
原帖由 感冒餛飩 於 2021-5-5 11:24 AM 發表

細細聲講我知....
我都係以為package即係身家, 家底, 年紀, 性格, 職業個D

Package 應該係講佢嘅身世背景,不過的確女仔埋會傾埋 ️ 好似星座血型咁好平常

馬賽對波圖, 其實真係講緊兩隊波

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]