• 瀏覽: 2,634
  • 回覆: 22
堂姐16歲同男友拍拖十年,佢男友求婚,佢say no,她話不是不愛,衹是想繼續做人個乖乖女,keep住拍拖會開心啲?

原來佢男友家人是大家庭,婚後講左要住在隔離單位,樓上樓下全是男友兄弟姊妹婚後住的,人太多她感到好煩同壓力,又不想扮討好別人,寧願黐住媽咪,受萬千竉愛。

有冇人有咁體驗,分享下。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Cullinan. 於 2021-5-4 07:14 PM 發表

堂姐16歲同男友拍拖十年,佢男友求婚,佢say no,她話不是不愛,衹是想繼續做人個乖乖女,keep住拍拖會開心啲?

原來佢男友家人是大家庭,婚後講左要住在隔離單位,樓上樓下全是男友兄弟姊妹婚後住的,人太多她感到好煩同壓力,又不想扮討好別人,寧願黐住媽咪,受萬千竉愛。

16歲拍拖十年?佢6歲就開始拍?

有得嫁邊個唔想嫁?享受男根是多麼舒服 多麼美妙

咁當個阿媽又老又多病痛時,又話想做人老婆?世事好難兩全其美

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2021-5-4 09:16 PM 發表

16歲拍拖十年?佢6歲就開始拍?
我估係16歲開始拍拖,拍了十年,今年26歲

父母屋如果係大大間,做乖乖女也許會比結婚生活開心既

引用:
原帖由 Cullinan. 於 2021-5-4 07:14 PM 發表

人多好扮事

做女好過做婆

柄你
引用:

村屋? 成棟自己話晒事?
btw,你堂姐仲後生姐 尚冇青春 遲多幾年心態可能會變
不過圍村仔家族傳統觀念可能好強 你堂姐適婚年齡都唔嫁 佢家人好有機逼婚不成就另娶他人

大家庭熱熱鬧鬧唔好咩。

情似朝露轉瞬逝,
夕陽西下淚滴凝。
嘗盡千苦與萬痛,
此後天涯各西東。
正常都係咁揀

唔想同無人要結果係一樣~睇你想點表達~

引用:

其實,女人講既野,唔可以表面咁去解讀。

你堂姐真正的意思係,佢未玩夠,對呢個男友有d厭倦了,唔想做人地眼中既乖乖女

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
過來人分享~
如果唔係要生仔, 根本唔駛註冊結婚~
幾時都係做女好, 有阿媽煮飯, 病左都有人照顧~
男人? 你嫁左俾佢, 病左都仲要自己煲粥~ 而你, 仲要做阿媽以前係屋企做既野, 包括洗衫煮飯清潔抹地~
最慘就好似你堂姐咁成班男家圍住, 就算唔同住, 都肯定會成日見~
可以想像男家父母會有佢地屋企鎖匙, 隔兩三日係你面前出現對你指指點點~
你堂姐最錯既係16歲果陣仲豬豬下冇發現個男人原來係"離不開家人"既裙腳仔~
呢種男人應該一早飛左佢~ 

引用:
原帖由 dc31 於 2021-5-5 06:37 AM 發表

大家庭熱熱鬧鬧唔好咩。
熱鬧背後製造出黎既雜項邊個處理?
成村人黎要執屋又要招呼, 呢D野邊個做?
執屋煮飯煲水沖茶 ........ 一般黎講答案通常都係"辛苦阿家嫂"

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]