• 瀏覽: 21,804
  • 回覆: 138
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2021-5-4 11:58 AM 發表

夜總會媽咪🤔
世事都被你看透了!

熱賣及精選
咁你都應該搵唔少

輸到冇晒自信
涼生今年比幾多令壽堂
@涼鎮鷹

咁你就順佢意 ,咩都唔好搞,做個孝順孩子
咪當自己係ATM啦

你有能力咪比囉!無咪直接同佢講,你無錢,只可以比咁多$xxxx。
正常老母唔會強迫自己兒子。除非佢唔正常。

引用:
原帖由 股帝 於 2021-5-4 12:54 PM 發表

你養大左你呀媽胃口,我從來都係有咁窮扮咁窮
你更係唔應該咯

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-5-4 10:51 發表

以往母親節我都會請老媽食貴野 / 買袋 或者送5位數字現金比佢做禮物
但呢一年經濟真係差 之前仲有段時間no pay leave 我唔想用咁多錢
今年同佢講今年母親節請佢出去食飯 都預左唔平 食貴D
點知佢話今年送現金算 叫我比2萬蚊佢 佢話出黎做野咁耐 加碼都唔過份
我拒絕左佢 點知佢立即發爛渣 仲用粗口鬧我 話佢辛苦養大我 少少錢都同佢計
我已經解釋左我唔想用咁多錢 但佢仍然講悔氣說 ...
鬼叫你開大咗個頭咩,豪開想縮就好難架嘞

沒有心情哭 懷念太煩複
溶在靈魂裡 血脈在抽搐
期待然後失敗 從熱氣變冰塊
原來極度傷痛 是靜態
平時有冇俾家用先?
阿媽如果2萬身家都冇
好慘
我會即俾
不過我知道阿媽身家(現金)
佢問我拿2萬我會奇怪d?
佢叫我平時俾多5百家用
我都費事啋佢

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-5-4 10:51 AM 發表

以往母親節我都會請老媽食貴野 / 買袋 或者送5位數字現金比佢做禮物
但呢一年經濟真係差 之前仲有段時間no pay leave 我唔想用咁多錢
點知佢話今年送現金算 叫我比2萬蚊佢 佢話出黎做野咁耐 加碼都唔過份
我拒絕左佢 點知佢立即發爛渣 仲用粗口鬧我 話佢辛苦養大我 少少錢都同佢計
如果你兩年前問我,我會話令堂有啲過分。但今日我會話你能夠俾到嘅就俾啦。

你以前都用咁嘅數去買袋,點解俾現金就唔得。可能今年真係工作上難揾錢。睇下你嘅拒絕回答啦。可能係佢接受你嘅答案反應過大。
或者減少少囉。都係嗰句啦,我唔係咒你,但你唔知你幾時你想俾而俾唔到。

妳媽媽 直接地 告訴妳,做人 係現實。
若不信,不妨 問問 身邊的朋友,世界就是這樣,認命吧。

路上 0 意外, 冇人訓 棺材
引用:
原帖由 股帝 於 2021-5-4 12:54 PM 發表

你養大左你呀媽胃口,我從來都係有咁窮扮咁窮
我唔駛扮,真係窮。最多出酒樓食餐飯

兩萬多左d

膠力差左好多

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-5-4 10:51 AM 發表

起碼比十皮啦

引用:

一個更年期,
一個艱難期,
大家想開開心心,
而你又比得起嘅話,
就順下佢意啦。

其實你媽咁同你攞兩萬,
又係過份D,
係咪你平時比得少?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]