• 瀏覽: 17,544
  • 回覆: 125
  • 追帖: 3
What a good mother la......

熱賣及精選
平時比幾多家用先,另外搵幾錢一個月

輸到冇晒自信
引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2021-5-4 11:58 AM 發表

夜總會媽咪🤔
有料

我阿媽生前從來冇問過我要錢,只有佢俾過錢我,諗落如果佢有問過我要錢而我又有俾的話,我依加心裏面會舒服得多,自我阿媽走咗後,我心裡有自責覺得自己唔夠孝順,原本可以做得更好!

我的媽媽生前也是從來沒有問我拿錢,每次都是我給她錢,她每次都次問我夠錢用嗎,有時候給她錢都不要,她說只希望多些回家吃飯就夠。

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-5-4 10:51 AM 發表

以往母親節我都會請老媽食貴野 / 買袋 或者送5位數字現金比佢做禮物
但呢一年經濟真係差 之前仲有段時間no pay leave 我唔想用咁多錢
今年同佢講今年母親節請佢出去食飯 都預左唔平 食貴D
點知佢話今年送現金算 叫我比2萬蚊佢 佢話出黎做野咁耐 加碼都唔過份
我拒絕左佢 點知佢立即發爛渣 仲用粗口鬧我 話佢辛苦養大我 少少錢都同佢計
我已經解釋左我唔想用咁多錢 但佢仍然講悔氣說 ...
你阿媽養到你有能力俾兩皮,就唔好托手掙啦!需然而家經濟係差咗,但如果有能力俾,我立即俾。

引用:
原帖由 豹王之王 於 2021-5-4 01:06 PM 發表

又係呢d 基層問題  睇果少少錢就睇到無限咁大
你根本冇當然唔使考慮呢D問題

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-5-4 10:51 AM 發表

以往母親節我都會請老媽食貴野 / 買袋 或者送5位數字現金比佢做禮物
但呢一年經濟真係差 之前仲有段時間no pay leave 我唔想用咁多錢
點知佢話今年送現金算 叫我比2萬蚊佢 佢話出黎做野咁耐 加碼都唔過份
我拒絕左佢 點知佢立即發爛渣 仲用粗口鬧我 話佢辛苦養大我 少少錢都同佢計
女人,你有能力付的,

咁咪順吓老人家意,唔好俾囉!

以後喺屋企食飯慶祝

自反而縮雖千萬人吾往矣
引用:

俾啦,唔好逆佢意..........但係俾越南盾

比兩舊佢算啦

肯定係親生亞媽?

你平時每月俾幾多家用阿媽?

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

你扮野作狀跳樓比佢睇
睇吓佢D反應再作決定

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]