• 瀏覽: 21,875
  • 回覆: 138
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 灰的人 於 2021-5-4 10:40 PM 發表

如果你兩年前問我,我會話令堂有啲過分。但今日我會話你能夠俾到嘅就俾啦。

你以前都用咁嘅數去買袋,點解俾現金就唔得。可能今年真係工作上難揾錢。睇下你嘅拒絕回答啦。可能係佢接受你嘅答案反應過大。
或者減少少囉。都係嗰句啦,我唔係咒你,但你唔知你幾時你想俾而俾唔到。
絕對認同!2萬蚊俾得到就盡量滿足佢,此終果個係你老母!若要去偷去搶當然無可能,盡量相諒一下認低威,搏比少DD!

熱賣及精選
樓主弒母是時候!

就下個老母啦,有咪俾佢囉。

你呀媽養你錦大過,比兩皮巨算拉

引用:
原帖由 美麗動人 於 2021-5-5 06:21 AM 發表

你呀媽養你錦大過,比兩皮巨算拉
養大但細兜怎計好呢?

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2021-5-5 05:30 AM 發表

就下個老母啦,有咪俾佢囉。
梅阿媽第二?

不要講錢失感情

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-5-4 10:51 AM 發表

以往母親節我都會請老媽食貴野 / 買袋 或者送5位數字現金比佢做禮物
但呢一年經濟真係差 之前仲有段時間no pay leave 我唔想用咁多錢
今年同佢講今年母親節請佢出去食飯 都預左唔平 食貴D
點知佢話今年送現金算 叫我比2萬蚊佢 佢話出黎做野咁耐 加碼都唔過份
我拒絕左佢 點知佢立即發爛渣 仲用粗口鬧我 話佢辛苦養大我 少少錢都同佢計
我已經解釋左我唔想用咁多錢 但佢仍然講悔氣說 ...
咁您平時有無俾家用?

梗係唔俾啦 都痴線

樓主咁慘, 兩皮都冇, 如果我阿問到, 即刻課金啦.

--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.
引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-5-4 10:51 AM 發表

以往母親節我都會請老媽食貴野 / 買袋 或者送5位數字現金比佢做禮物
但呢一年經濟真係差 之前仲有段時間no pay leave 我唔想用咁多錢
今年同佢講今年母親節請佢出去食飯 都預左唔平 食貴D
點知佢話今年送現金算 叫我比2萬蚊佢 佢話出黎做野咁耐 加碼都唔過份
我拒絕左佢 點知佢立即發爛渣 仲用粗口鬧我 話佢辛苦養大我 少少錢都同佢計
我已經解釋左我唔想用咁多錢 但佢仍然講悔氣說 ...
被你寵壞了,佢唔會覺得經濟差左就要體諒,正常做人呀媽就唔會咁啦!母親節你同佢過都可以滿足!

登報斷絕關係😌

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2021-5-4 11:58 AM 發表

夜總會媽咪🤔
可能係,唔係點樣介紹D大老闆比佢🤣

咁小錢咪比佢囉

27.
用粗口鬧?
證明錢 大 于一切

tc
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]