• 瀏覽: 14,138
  • 回覆: 211
  • 追帖: 2
同老公結婚兩年,佢一直都好自私好計較,做任何嘢都係諗自己有冇利益,唔想蝕底,佢人工高過我,家用佢俾7成我俾3成,佢覺得佢俾錢多過我,家務就要我做7成,佢做3成,因為佢覺得佢俾左錢,就可以做少啲家務,就算我要OT, 佢準時返到屋企都係打機同埋hae, 唔會幫手做家務,點都要等你返黎自己做返,大家覺得咁嘅男人係咪好計較?有咁嘅心態嘅男人係咪應該拎去堆填區?

熱賣及精選
同計較的人交集多了,令自己都變得計較

請工人,佢七你三,攪掂

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-5-4 09:16 AM 發表

請工人,佢七你三,攪掂
咁要一人俾一半,佢唔會蝕俾我

引用:
原帖由 沉睡花花雞翼 於 2021-5-4 08:41 AM 發表

同老公結婚兩年,佢一直都好自私好計較,做任何嘢都係諗自己有冇利益,唔想蝕底,佢人工高過我,家用佢俾7成我俾3成,佢覺得佢俾錢多過我,家務就要我做7成,佢做3成,因為佢覺得佢俾左錢,就可以做少啲家務,就算我要OT, 佢準時返到屋企都係打機同埋hae, 唔會幫手做家務,點都要等你返黎自己做返,大家覺得咁嘅男人係咪好計較?有咁嘅心態嘅男人係咪應該拎去堆填區?
兩年就開始討厭對方幾時到老

樓主,如果沒有細路,走啦

引用:
原帖由 安迪2000 於 2021-5-4 09:23 AM 發表

樓主,如果沒有細路,走啦
冇小朋友,跟住咁嘅人,係咪離婚好過?

引用:
原帖由 沉睡花花雞翼 於 2021-5-4 08:41 AM 發表

相信當初你識佢時,他已是這樣,為何會嫁他

既情深何必嘆緣淺,既缘淺何必種情深!
引用:
原帖由 兔泰郎 於 2021-5-4 09:19 AM 發表

兩年就開始討厭對方幾時到老
佢好計較,真係好難頂,你理解嗎?

引用:
原帖由 drivermm 於 2021-5-4 09:24 AM 發表

相信當初你識佢時,他已是這樣,為何會嫁他
咪又係犯左中年女人都犯嘅錯,deadline到,好唔好都要左先

引用:
原帖由 沉睡花花雞翼 於 2021-5-4 09:25 AM 發表

咪又係犯左中年女人都犯嘅錯,deadline到,好唔好都要左先
戥你辛苦

引用:
原帖由 drivermm 於 2021-5-4 09:27 AM 發表

戥你辛苦
係真係好計較,一個正常男人,會有咁嘅想法?俾多啲錢就可以做少啲家務,當老婆係工人

引用:
原帖由 沉睡花花雞翼 於 2021-5-4 09:29 AM 發表

係真係好計較,一個正常男人,會有咁嘅想法?俾多啲錢就可以做少啲家務,當老婆係工人
咁要諗清楚要,係咪可以繼續行落去

引用:
原帖由 drivermm 於 2021-5-4 09:32 AM 發表

咁要諗清楚要,係咪可以繼續行落去
成世對住呢啲賤人都好辛苦,乜都計住計住

引用:
原帖由 沉睡花花雞翼 於 2021-5-4 09:33 AM 發表

成世對住呢啲賤人都好辛苦,乜都計住計住
我相信,妳會離婚,

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]