• 瀏覽: 26,037
  • 回覆: 181
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-30 04:04 PM 發表

真唔真架65歲就唔建議打疫苗?睇電視見好多老人家去打。
係佢自己建議。

熱賣及精選
引用:
原帖由 noel2046 於 2021-5-1 05:16 PM 發表

擔心就快哋打針
同意。為己為人,全港市民都應該打針

引用:
原帖由 chanrichard 於 2021-5-3 08:12 AM 發表

係佢自己建議。
疫苗寫到明 65 歲以上唔建議,你呢啲政府疫苗打手仲想害死幾多個人?

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2021-4-30 01:49 PM 發表

其實呢啲成幢封嘅例子,點解唔原地檢疫呢?
我都覺得係

引用:
原帖由 Kamanbbb 於 2021-5-3 09:43 AM 發表

我都覺得係
響內地根本就係小區檢疫。

Taking COVID-19 vaccine is for yourself and the ones you care

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2021-4-30 01:49 PM 發表

其實呢啲成幢封嘅例子,點解唔原地檢疫呢?
所以咪話呢個政府係(某啲磚家)白痴,自己不斷製造入境漏洞(例如過低檢疫要求),跟手要市民承擔,都算喇! 唔用腦攪原地檢疫(想政府自己簡單攪掂),逼人入竹高灣!  ai................

引用:
原帖由 一點兩點 於 2021-4-30 09:50 發表

我知我好黑心…真係唔洗比奶奶煩住真係好開心…

奶奶同老爺住映灣園悅濤軒11座,尋晚聽到話封都諗緊會唔會影響到佢哋,點知老公返到屋企好愁咁話老爺奶奶要隔離檢疫21日,原本應該尋晚就走,但係唔想半夜三更執行李,所以會係今朝七點前走去竹篙灣隔離……

我老公同啲兄弟姊妹當然有啲煩,因為怕老爺奶奶住唔慣隔離營,又驚會中招肺炎……其實我都好驚佢哋中招,始終年紀大,中咗真係好易出事 ...
21日後搬去你度住半年

出返嚟假陰性, 跟住會去搵樓主

佢地萬一瓜左,一定晚晚揾樓主!

引用:
原帖由 unoteseven 於 2021-4-30 10:34 AM 發表

你住印度,
你奶奶仲開心
呢種人唔駛去印度...去印尼都足夠

爽呀!我奶奶住映灣園中招!!!21 日唔洗見到佢呀...

"" 21 日唔洗見到佢呀"" 呢句好正吖!

引用:
原帖由 Lateefah 於 2021-4-30 10:55 AM 發表

65 歲以上唔建議打,唔好再聽香港政府亂講
不過唔知樓主老爺同奶奶幾多歲
六十五以上都唔大問題只要身體健康就得。我打完兩針毫無異樣。

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-4-30 11:30 AM 發表

唔怕㗎🤷🏼‍♂️死咗都唔關疫苗事㗎🤷🏼‍♂️
今日有個四十歲係建身院做做下建身死咗。好彩佢無打疫苗唔係又關疫苗事。事實好多突然死係死者本身有隱疾唔知去打疫苗之後出事就賴疫苗事。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]