• 瀏覽: 16,978
  • 回覆: 165
  • 追帖: 4
就算真係整得好好食, 都唔駛食到咁密掛?

日日食龍肉都會變得唔好食啦, 呢個道理佢唔明?

熱賣及精選
我女朋友愛上整麵包、蛋糕,但我都無得食!

同朋友家人分享

我屋企老人家一日三餐都係食飽,見到都怕

整麵包其實貴過買飯食。

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:15 PM 發表

我呢個星期已經食咗12餐麵包……同事仲問我係唔係月尾窮到冇錢食飯……

之前冇得出街,女朋友就學人煮飯仔,學人整天然酵母麵包。其實佢整得幾好食,真心,真係幾好食,起碼唔似出面嘅空氣麵包咁。見佢由溝粉到搓粉整得咁辛苦,而又幾好食,咪讚下佢有天份囉。

但係讚完佢就出事啦,佢就係咁焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗,仲買咗個靚 ...
唔錯,買啲靚芝士+紅酒👍

就算三餐食麵包,都係幸福嚟。

愛屋及烏,麵包點都要啃落去啦,
唔係好難有將來。

男:第一次見佢,咪響麵檔囉!
女:我老豆個麵檔呀!
男:為咗見佢呀!日日去食麵!
女:收尾我忍唔住咪問佢囉:
「喂,乜你真係好鐘意食麵架咩?」
男:我唯有講俾佢聽啦,
「我唔係鐘意食你煮嘅麵,
我係想見多你幾面㗎咋!」

講到呢度,佢哋各有所思,
好似回味緊當時嘅日子。

男:嘿!四十幾年囉,佢煮
嘅面呀......」
當他欲言又止
的時候,女嘅就好鬼馬咁瞄
咗佢一眼。

食得麵包多會成日放屁喎

收皮啦

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:15 PM 發表

我呢個星期已經食咗12餐麵包……同事仲問我係唔係月尾窮到冇錢食飯……

之前冇得出街,女朋友就學人煮飯仔,學人整天然酵母麵包。其實佢整得幾好食,真心,真係幾好食,起碼唔似出面嘅空氣麵包咁。見佢由溝粉到搓粉整得咁辛苦,而又幾好食,咪讚下佢有天份囉。

但係讚完佢就出事啦,佢就係咁焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗,仲買咗個靚 ...
你有口福啦。挺挺吧過啦這個新鮮感就好了,慢慢做多就會厭煩的。看你以後還亂誇好吃補

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:33 PM 發表

我都知,所以我都唔好意思話唔想食
整得好靚,不過我哋唐人胃唔一樣食太多會胃酸過多,你同佢講唔可以一日幾餐都食!

引用:

食之前焗返熱個包再整碗湯(羅宋,周打海鮮,番茄薯仔)先完美

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
引用:

患難見真情,你同事唔錯。

有麵包食好過冇, 話哂自己整, 食唔哂比屋企人食囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]