• 瀏覽: 16,981
  • 回覆: 165
  • 追帖: 4
樓主食唔曬分的俾我啦

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
熱賣及精選
引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:15 PM 發表

我呢個星期已經食咗12餐麵包……同事仲問我係唔係月尾窮到冇錢食飯……

之前冇得出街,女朋友就學人煮飯仔,學人整天然酵母麵包。其實佢整得幾好食,真心,真係幾好食,起碼唔似出面嘅空氣麵包咁。見佢由溝粉到搓粉整得咁辛苦,而又幾好食,咪讚下佢有天份囉。

但係讚完佢就出事啦,佢就係咁焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗,仲買咗個靚 ...
餐餐食

引用:
原帖由 tailobbb 於 2021-4-29 03:23 PM 發表

買下啲火腿/ 芝士啃左佢lol
或者買煙燻牛肉夾

小心反式脂肪

空氣飽喎,要落重的料呀

我表姐都係咁
次次去到佢屋企
佢都盛意拳拳即場整一堆俾我
又話好食又健康.......😑😑😑

食唔晒派街坊
再唔係 開舖頭

tc
我老婆上年買左個水波爐 而家一個星期整三四次麵包 其實又幾好玩 初初我由睇 到而家玩埋一份 

Château de Versailles
引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:15 PM 發表

我呢個星期已經食咗12餐麵包……同事仲問我係唔係月尾窮到冇錢食飯……

之前冇得出街,女朋友就學人煮飯仔,學人整天然酵母麵包。其實佢整得幾好食,真心,真係幾好食,起碼唔似出面嘅空氣麵包咁。見佢由溝粉到搓粉整得咁辛苦,而又幾好食,咪讚下佢有天份囉。

但係讚完佢就出事啦,佢就係咁焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗,仲買咗個靚 ...
吾要比鵝可以嗎?
港鉄交收

睇相就知麵包鬆軟有口感,

幸福

引用:
原帖由 飄雪. 於 2021-4-29 05:44 PM 發表

你可以拎減D送比朋友或同事食……
日日食冇問題,但餐餐食,真係見到都驚…
我公司有個同事係公司某部門屬於地底泥,都好鍾意整麵包俾我部門另外D同事食,我有個同事話唔想要。。。佢擦鞋擦到我個部門,笑死!

買定啲菜同肉夾下唔會咁厭惡,我都成日要食包,既成定局時就剋服佢,一開始搽下牛油花生醬練奶,進化到夾菜蕃茄,跟住就火腿漢堡肉,西湯咖喱白汁乜都點一餐就食到

引用:
原帖由 我的第一日 於 29-4-2021 15:15 發表

講真麵包發酵過時的確很差接近垃圾.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]