• 瀏覽: 16,972
  • 回覆: 165
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:15 PM 發表

我呢個星期已經食咗12餐麵包……同事仲問我係唔係月尾窮到冇錢食飯……

之前冇得出街,女朋友就學人煮飯仔,學人整天然酵母麵包。其實佢整得幾好食,真心,真係幾好食,起碼唔似出面嘅空氣麵包咁。見佢由溝粉到搓粉整得咁辛苦,而又幾好食,咪讚下佢有天份囉。

但係讚完佢就出事啦,佢就係咁焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗,仲買咗個靚 ...
恭喜哂, 佢整得好好!

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
熱賣及精選
引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:34 PM 發表

驚緊
整french sandwich

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
受害人!

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-29 03:15 PM 發表

我呢個星期已經食咗12餐麵包……同事仲問我係唔係月尾窮到冇錢食飯……

之前冇得出街,女朋友就學人煮飯仔,學人整天然酵母麵包。其實佢整得幾好食,真心,真係幾好食,起碼唔似出面嘅空氣麵包咁。見佢由溝粉到搓粉整得咁辛苦,而又幾好食,咪讚下佢有天份囉。

但係讚完佢就出事啦,佢就係咁焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗焗,仲買咗個靚 ...
窮人恩物

愛情與麵包你都有,送d 俾同事當早餐,加d 配料,唔好剩係飲清水,就無咁寡

可信程度好低😁有咁好食嘅😋點會唔畀啲屋企人🍞🥐同事朋友分享

引用:
原帖由 高佬中坑 於 2021-4-29 03:30 PM 發表

剩係麵包清水,因住壞胃!
餐餐都係咁嘅配搭, 唔餓死你都悶死你啦。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
都好啊省左成千蚊

引用:

身在福中不知福!

分手啦仲出 post。

引用:

你太幸福了

飛左條女

麵包有很多食法,同深水海鮮一樣,心,心,心

平賣畀我

引用:

麵包都有好多種,你叫佢整下唔同款,就唔駛咁dry啦!如漢堡包、muffin、肉夾饃、奶皇包、人肉叉燒包……

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]