• 瀏覽: 24,094
  • 回覆: 143
  • 追帖: 2
呢年乜環境大家心照啦,我身邊好多人都準備緊賣樓移民,我自己都準備緊,層樓供咗幾年,家下賣出去都仲有賺,都搵緊買家。

點知我阿叔聽到我想賣樓走人,就立即搵我,問我有乜計劃,有乜打算之類,平時一年都講唔夠十句嘢,除咗新年同清明之後都冇乜機會見到佢,都知唔方有乜好嘢。

點知真係比我估中,佢直接叫我,反正都要走,不如唔好賣樓,將供緊呢層樓留比我堂細佬佢個仔………阿叔話,反正我父母間公屋已經買咗,唔怕冇地方住,加上我層樓都仲要供多十幾年,不如留層樓比個堂細佬,最多交返二三千蚊租,供完咪八折賣比佢……CLS……

加返少少背景︰我阿叔就係做地盤,由我有記憶開始佢已經有幾多賭幾多,啲錢唔係用嚟叫雞就係賭錢,之後同老婆離婚,但係其實佢老婆都唔好得去邊。
至於我堂細佬更加唔好提,由細到大都讀唔成書,中三之後返一日學就休兩日咁,考試全紅,仲要係屋企量地兩年先肯打下散工,佢阿爸我阿叔叫佢返地盤,又話辛苦又話自己有學識唔應該出賣勞力……

成日笑笑話我叻仔嚟,出到去都可以搵到好工,到時再買都唔遲,又話外國樓平啲,唔難買,又話乜一世人兩兄弟,唔通益外人乜……如果真係一世人兩兄弟,我不如留層樓比個妹好過比個垃圾廢物堂細佬,仲有「堂」細佬唔係「親」細佬呀,學晒中國人啲惡劣嘢,乜都係兄弟兄弟,隔咗層就隔咗層啦,劏都劏自己人……成世都係廢柴嚟。

熱賣及精選
引用:
原帖由 蝦您波突 於 2021-4-28 10:48 AM 發表

呢年乜環境大家心照啦,我身邊好多人都準備緊賣樓移民,我自己都準備緊,層樓供咗幾年,家下賣出去都仲有賺,都搵緊買家。

點知我阿叔聽到我想賣樓走人,就立即搵我,問我有乜計劃,有乜打算之類,平時一年都講唔夠十句嘢,除咗新年同清明之後都冇乜機會見到佢,都知唔方有乜好嘢。

點知真係比我估中,佢直接叫我,反正都要走,不如唔好賣樓,將供緊呢層樓留比我堂細佬佢個仔………阿叔話,反正我父母間公屋已經買咗 ...
你阿叔傻架?你供完層樓都升值,仲要八折比佢?

我鐘意句中國人劣根性,識太多中國親戚,成日諗點樣劏自己人,搵自己人笨

過多十年可以逆權侵佔

不要美金,只愛黃金 !!
引用:
原帖由 蝦您波突 於 2021-4-28 10:48 AM 發表

點知真係比我估中,佢直接叫我,反正都要走,不如唔好賣樓,將供緊呢層樓留比我堂細佬佢個仔………阿叔話,反正我父母間公屋已經買咗 ...
使唔使俾首期出嚟?

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-28 10:56 AM 發表

你阿叔傻架?你供完層樓都升值,仲要八折比佢?
佢係咪想租佢間屋,當買當供樓?

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-4-28 12:04 PM 發表

過多十年可以逆權侵佔
有時睇到啲新聞,原來逆權侵佔唔難攪㗎。

傻的嗎?

一住左入去就霸住唔出返黎架啦。

搵自己人笨

笑看天下一雲湧, 淡薄名利兩手空!
咁搵笨都得

擺明搵你笨

引用:

你叫佢放返低 800 萬做按金先

傻仔到到國家都一樣政權行先的 包裝下就叫民主 移乜鬼野民呀儍仔

引用:

之後呢? 你點答佢?

點解唔講埋個結局?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]