• 瀏覽: 9,857
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都好,但我婆婆生日喎,點同佢阿媽食飯呀?我同佢解釋完之後,女朋友嬲嬲地,成晚都冇覆我機

其實我都有諗過去,但婆婆生日同埋自己老母都要慶祝啦,今鋪點搞?真係咁衰仔唔去?有冇同路人可以俾下意見?

熱賣及精選
引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
用下個腦,你可以同佢老母食早餐

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
揾個兄弟頂替你出席你女友嗰邊

引用:
原帖由 印度凸警 於 2021-4-27 05:32 PM 發表

用下個腦,你可以同佢老母食早餐
咁都俾你諗到, 但我女朋友應該唔接受

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:41 PM 發表

唔接受咪去大灑店食下午茶囉

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:41 PM 發表

唔接受咪去大酒店食下午茶囉

中出即飛

引用:

佢同你媽媽婆婆食完 然後你再同佢媽媽食囉, 你媽媽唔洗母親節咩

如果唔係 到下一年, 你女友會話上年你都唔同你媽媽做母親節架啦 索性話埋你一向唔孝順 有咩所謂, 然後年年都變左你媽媽無左母親節, 有D女人係會倒轉黎講然後要你認同 再變成習慣, 自己就會覺得自己係o岩

大家都做返個孝順的人 就算幾忙都去晒咁先係正確 一年只得一日, 如果佢唔妥協 偏要你同佢媽媽食飯 佢又唔理你媽媽 咁佢依個人應該放入垃圾站, 你及早同佢妥協 將來母親節係會點做

Why not ?

咁去女友媽媽度出現食一陣,再轉戰去你媽媽度,得唔得呢?

引用:

你去女朋友到,以後2位婆媳關係會好先奇。 你女朋友係咪想陰9你?

同你女朋友講輪流制囉,今年佢同你阿媽食,下年就你同佢阿媽食,如此類推,今年撞正你lunch同dinner都唔得,咪你女朋友陪你阿媽同阿婆食個lunch先囉,不過佢咁少事就嬲,下年唔知仲係咪你女朋友

引用:
原帖由 球場上的霸主 於 2021-4-27 08:10 PM 發表

佢同你媽媽婆婆食完 然後你再同佢媽媽食囉, 你媽媽唔洗母親節咩

如果唔係 到下一年, 你女友會話上年你都唔同你媽媽做母親節架啦 索性話埋你一向唔孝順 有咩所謂, 然後年年都變左你媽媽無左母親節, 有D女人係會倒轉黎講然後要你認同 再變成習慣, 自己就會覺得自己係o岩

大家都做返個孝順的人 就算幾忙都去晒咁先係正確 一年只得一日, 如果佢唔妥協 偏要你同佢媽媽食飯 佢又唔理你媽媽 咁 ...
依家真係覺得好煩, 女朋友今日再問我, 我都仲未諗好點覆佢

引用:
原帖由 tamhang 於 2021-4-27 11:40 PM 發表

咁去女友媽媽度出現食一陣,再轉戰去你媽媽度,得唔得呢?
有諗過, 但啲時間要就到先, 就係冇計就唯有係咁, 但有機會得罪唒2邊

引用:
原帖由 深海默默的壽包 於 2021-4-28 12:56 AM 發表

你去女朋友到,以後2位婆媳關係會好先奇。 你女朋友係咪想陰9你?
婆媳關係真係好難處理

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]