• 瀏覽: 9,886
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
搵個個女朋友啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
梗係同自己屋企人慶祝先啦,因為個位係自己阿媽同阿婆,如果你阿媽知道你竟然同女友個阿媽慶祝,肯定好傷心啦,不如叫埋佢地一齊食啦,如果唔係搞唔掂架。

引用:
原帖由 印度凸警 於 2021-4-27 05:32 PM 發表

用下個腦,你可以同佢老母食早餐
早餐都俾你諗到 佩服咁「有腦」

好多外母都以為自己大哂,呢單明顯試緊你對佢點,唔通將來阿b唔比自己父母湊,比佢湊咩,咁都唔體諒你,將來佢家人對你都唔會好,包括你女朋友。

引用:

唔會,除非你阿媽不在,都或者唸下,其實只係男友,真係唔洗也不好做太多。費時成為理所當然

引用:
原帖由 murasaki180 於 2021-4-28 11:17 AM 發表

同你女朋友講輪流制囉,今年佢同你阿媽食,下年就你同佢阿媽食,如此類推,今年撞正你lunch同dinner都唔得,咪你女朋友陪你阿媽同阿婆食個lunch先囉,不過佢咁少事就嬲,下年唔知仲係咪你女朋友
咁都嬲?你女朋友。。。

母親節出去食飯真係不推薦

隔離開多張台咪得囉

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-28 12:48 PM 發表

暫時都仲係好中意佢
咁就搬埋去佢屋企住啦,橫掂佢媽媽咁鍾意你,幫係洗衫,掃腳毛,煮埋飯你食應該應該無問題。

今時今日為佢你考慮放棄,
可以同佢慶祝生日,一年少過一年既婆婆,
將你照顧到,有女仔阿媽嗱嗱聲,認你做女婿嘅媽媽,
個女仔咁無理要求你都受,
你真係留返條生路條伯母,等佢唔好有錯誤期盼。

可憐的伯母😞

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
中午同女朋友個邊食,晚上帶女朋友到你個邊食。

Oman~
引用:

你可以要求佢同你阿媽,婆婆食飯

引用:

大家撞左一定係顧自己家人先,無得調時間的話咪分開食,呢D係常識

你女朋友嬲你係佢黐線,你比佢嬲到你質疑自己?好驚啊?咁就即係你都有問題囉

結左婚仲得了, 仲有過年果d 睇你點拆, 襯未結婚,靠今次件事拆掂佢,價值觀唔啱就早d 散

引用:
原帖由 murasaki180 於 2021-4-28 11:17 AM 發表

同你女朋友講輪流制囉,今年佢同你阿媽食,下年就你同佢阿媽食,如此類推,今年撞正你lunch同dinner都唔得,咪你女朋友陪你阿媽同阿婆食個lunch先囉,不過佢咁少事就嬲,下年唔知仲係咪你女朋友
呢D邊有得輪流架?缺一年就係缺一年,父母唔夠豁達的話係可以講一世

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-28 12:45 PM 發表

依家真係覺得好煩, 女朋友今日再問我, 我都仲未諗好點覆佢
根本一早就應該斬釘截鐵話你唔得,要出席你屋企果邊,大家有自己家人,根本唔使理佢發脾氣,道理在你一方
你猶疑丫,你猶疑咪比人覺得其實係做得到,不過你選擇唔去囉
第一步行得差,而家點收科? LOL

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]