• 瀏覽: 9,935
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 前期純情的黑頭 於 2021-4-28 08:05 PM 發表

妖,笑死人咩
講"食早餐"就的確on9左D,但如果係"飲早茶",我覺得都正路

熱賣及精選
相處貴乎真誠
直接講
你女友父母會明白

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-30 09:54 AM 發表

咁就搬埋去佢屋企住啦,橫掂佢媽媽咁鍾意你,幫係洗衫,掃腳毛,煮埋飯你食應該應該無問題。

今時今日為佢你考慮放棄,
可以同佢慶祝生日,一年少過一年既婆婆,
將你照顧到,有女仔阿媽嗱嗱聲,認你做女婿嘅媽媽,
個女仔咁無理要求你都受,
你真係留返條生路條伯母,等佢唔好有錯誤期盼。

可憐的伯母😞
阿婆過一年少一年 <== 呢句真
尤其而家仲算係特殊時期,見面比以前少。以前可能一年見12次,上年都唔知有無五次
其實仲可以見幾多次,真係冇人知,諗起都有D灰
樓主見女朋友嬲就比佢兇到,個腦唔識轉

當然可以,完全可以

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
全部一齊食!

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:41 PM 發表

咁都俾你諗到, 但我女朋友應該唔接受
唔接受叫佢調返轉角色去諗野,問返佢不如佢過嚟同你婆婆同埋媽咪慶祝得唔得

得咪一天都光晒,唔得既話即係佢明白你既難處啦

唔識體諒人既人、冇同理心既人...係咪行到一世?

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
婆婆同呀媽可以一齊食dinner慶祝, lunch就同女友媽媽食咪得囉

如果拍拖都咁!結婚仲得了

一定係同自己阿媽食,女朋友都係同自己阿媽食

唔明你女友嬲咩, 母親節緊係孝順母親先, 何況仲咁啱你婆婆生日, 緊係同自己家人慶祝先啦 你女友母親係你咩人?

引用:

各自去自己母親那裡慶祝

引用:
原帖由 HarrisLpm 於 2021-4-30 10:35 AM 發表

講"食早餐"就的確on9左D,但如果係"飲早茶",我覺得都正路
講食早餐好笑好多,真係得啖笑

引用:

你條女嘅老母生左你條女,並唔係生咗你!自己諗清楚啦

世紀大難題,去邊都死

做人最緊要係公平。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]