• 瀏覽: 9,864
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
咪早一晚同女友呀媽食囉,個個人都有呀媽,正日各有各食,如果條女咁都嬲飛得啦。

[url=http://]http://[/url]
熱賣及精選
引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
男兒當自強,媽同婆婆得一個,女朋友阿媽? 邊個緊要啲?

引用:
原帖由 跑步冇帶鞋 於 2021-4-27 05:26 PM 發表

同女朋友拍拖差唔多一年,但都成日上佢度食飯,同佢媽媽開始熟,本身都諗住母親節買份禮物畀佢,但我女朋友琴日話佢媽媽已經預埋我母親節一齊食飯。我打咗個突,因為本身我屋企都會慶祝,年年我哋都會出街食,同埋今年仲要撞正我婆婆生日... 所以諗住中午去婆婆度同佢慶祝生日先,夜晚再慶祝完母親節。

本身諗住book 好餐廳再問女朋友會唔會嚟join,點知畀佢問返我轉頭,我當然話唔得,佢有話食個lunch都 ...
可能你婆婆識你女朋友個阿媽呢,咁就解決左問

引用:

學咩人溝女呀!飲餐茶都要問人!

引用:

你媽媽應該都要同佢媽媽,即係你婆婆慶祝母親節加生日吧?咁一齊食食一餐就okay啦!

引用:
原帖由 雨中強勁的天才 於 27-4-2021 17:55 發表

中出即飛
中邊個先

未入門就咁霸道?樓主小心,第時結埋婚你應該會變咗人哋個半邊仔,而你老婆依然係佢阿媽個女,唔係你阿媽個新抱

入正題,你可以話今次母親節 + 你婆婆生日雙重喜慶無得推,最多只可以陪佢老母飲早茶,之後佢老母生日正日再補番慶祝,補埋舊曆生日睇下得唔得,如果唔得,你真係諗下係唔係要換過個女朋友

👅伸,結過2次婚,前妻同你而家女友差唔多,都係要自己老母重要啲,不過當年後生又係初錬所以盲咗

引用:
原帖由 iapple2 於 2021-5-1 01:18 發表

一齊食,分兩圍,全部錢我負責
呢個O喎

兩家人一齊食咪得

引用:

真係好唔明,你婆婆都係你媽媽嘅母親,點解唔係一齊慶祝母親節,連埋生日飯,係都要分兩餐,好似佢兩母女唔可以一齊慶祝咁
樓主一開始已經講咗同女友拍成年拖,又同伯母開始熟,伯母已當你係自己人,好自然有咩特別日子都預埋你一份,所以母親節都叫你食飯
你可以同父母商量,生日飯同母親節飯中午一齊食,晚上咪同女友一家食囉,如果父母唔同意都幫你唔到
不過睇樓主同女朋友咁講,話年年都要同屋企人慶祝為由,推咗佢,我係佢都嬲,你都慶祝咗幾十年,伯母第一次邀請,女友第一次要求你都推,真係唔識大體

☆☆☆☆☆♀彩雲國物語♂☆☆☆☆☆

引用:
原帖由 肥肥白白的膠樽 於 2021-4-29 03:37 PM 發表

學其他留言者話齋,一年先得嗰一日母親節,點解佢呀媽會比你媽重要?
可以嘅,咪讚吓女友孝順囉,然後解釋佢聽,你嗰日點解唔得
反建議早一日同佢媽出去食餐飯咪得囉
講真,你女朋友好奇怪,咁大個人唔識得倒轉諗野,咁都有得嬲?
早一日同女友媽媽食飯,應該可以接受

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2021-4-30 07:40 AM 發表

早餐都俾你諗到 佩服咁「有腦」
宵夜

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-30 09:54 AM 發表

咁就搬埋去佢屋企住啦,橫掂佢媽媽咁鍾意你,幫係洗衫,掃腳毛,煮埋飯你食應該應該無問題。

今時今日為佢你考慮放棄,
可以同佢慶祝生日,一年少過一年既婆婆,
將你照顧到,有女仔阿媽嗱嗱聲,認你做女婿嘅媽媽,
個女仔咁無理要求你都受,
你真係留返條生路條伯母,等佢唔好有錯誤期盼。

可憐的伯母😞
仲有,如果婆婆湊過樓主,更加要去慶祝佢生日。

引用:
原帖由 HarrisLpm 於 2021-4-30 10:29 AM 發表

大家撞左一定係顧自己家人先,無得調時間的話咪分開食,呢D係常識

你女朋友嬲你係佢黐線,你比佢嬲到你質疑自己?好驚啊?咁就即係你都有問題囉
全對
女人唔可以什麼都遷就,e+未結婚已經錦樣,全資擁有(=結婚後)你之後,你冇淀企。女人喜歡男人有男子氣概,展示一下你的抉斷能力

引用:
原帖由 仲夏不安的老爺 於 2021-4-30 10:30 AM 發表

結左婚仲得了, 仲有過年果d 睇你點拆, 襯未結婚,靠今次件事拆掂佢,價值觀唔啱就早d 散
同意,過來人肺腑之言

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]