• 瀏覽: 3,814
  • 回覆: 26
之前政府公佈得四個電子支付 APP 可以用到政府個電子消費券,仲可能分兩次定五次比,即係佢之前 SEND 比我嗰堆嘢全部買唔到,我仲以可以清靜一下……

因為老母唔識用支付寶同 WECHAT PAY,佢最熟都係八達通,所以今朝直接「啪」一聲將張八達通掉落我枱面,仲要指住我同我講「呢張八達通可以入到 $3000,你同我醒醒定定用呢張政府個電子消費券!!」

如果用佢嗰張登記,即係 $5000 入晒佢袋……一定 $1 都唔會比返我……

我諗緊不如索性我直接入 $2500,之後比返張八達通佢算……

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
熱賣及精選
可能過兩個月佢唔係到呢
攞去退返50蚊按金自己食咗先,遲啲先再算。

引用:
原帖由 Enner 於 2021-4-27 10:59 AM 發表

之前政府公佈得四個電子支付 APP 可以用到政府個電子消費券,仲可能分兩次定五次比,即係佢之前 SEND 比我嗰堆嘢全部買唔到,我仲以可以清靜一下……
因為老母唔識支付寶同 WECHAT PAY,佢最熟都係八達通,所以今朝直接「啪」一聲將張八達通拋掉我枱面,仲要指住我同我誚「呢張八達通可以入到 $3000,你同我醒醒定定用呢張政府個電子消費券!!」:smi ...
如果一定要入,就自己入啦,真係比你阿媽嗰張,佢一定一蚊都唔會比返你

如果我忘記了你的笑容.............
直接入 2500 叫佢唔好煩你

政府預算案一出 5000 蚊電子消費卷,我老母又話要我比一半佢……
https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29736293

睇返樓主老母真係 CLS,樓主不如考慮搬出嚟唔洗比佢煩

搬出嚟住好過喇

引用:
原帖由 banbanboo 於 2021-4-28 09:48 AM 發表

政府預算案一出 5000 蚊電子消費卷,我老母又話要我比一半佢……
https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29736293

睇返樓主老母真係 CLS,樓主不如考慮搬出嚟唔洗比佢煩
佢老母自己都有 5000,加埋呢 2500,有 7500 八達通佢想點洗

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-28 10:53 AM 發表

佢老母自己都有 5000,加埋呢 2500,有 7500 八達通佢想點洗
如果拎去七仔買魚蛋,12 蚊 10 粒,可以買到 6250 粒魚蛋

呢啲老母,無咗都唔使可惜

藍精靈, 十分勁, 反黃滅黑真博命
引用:
原帖由 Enner 於 2021-4-27 10:59 AM 發表

因為老母唔識支付寶同 WECHAT PAY,佢最熟都係八達通,所以今朝直接「啪」一聲將張八達通拋掉我枱面,仲要指住我同我誚「呢張八達通可以入到 $3000,你同我醒醒定定用呢張政府個電子消費券!!」:smi ...
係咪當俾家用啊?

呢啲老母唔好理佢啦

問吓老母有冇收據先

引用:
原帖由 目中冇人 於 2021-4-28 11:03 AM 發表

如果拎去七仔買魚蛋,12 蚊 10 粒,可以買到 6250 粒魚蛋
可以食幾多餐

引用:

因為老母唔識用支付寶同 WECHAT PAY,佢最熟都係八達通,所以今朝直接「啪」一聲將張八達通掉落我枱面,仲要指住我同我講「呢張八達通可以入到 $3000,你同我醒醒定定用呢張政府個電子消費券!!」: ...
即係你老母比張八達通叫你入錢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]