• 瀏覽: 9,614
  • 回覆: 76
本來今日條仔生日 比佢話事揀去邊到食飯 今次仲要係我請

佢就揀左間好貴既西餐廳 我都唔識讀間餐廳既名 我見一塊死人扒都成幾百蚊

但見條仔生日 好 今日我忍你

入到去 我就同男朋友坐左係個卡位到 個WAITER(鬼佬)走埋黎問:what can I help you?

雖然我英文真係中一二程度 不過喱句都唔算難到我

我男朋友用英文話 想要拎個MENU睇睇

由於入面全部英文我都唔多識 所以我就話跟男朋友點餐 佢要咩我要咩就算

個鬼佬又走番埋黎問左句野 我剩係聽到:what xxxxxxxxxxxxxxxx like?

我男友就點左2個DINNER SPECIAL 之後個鬼佬又問:what xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx?

我仍然係聽唔明 男友就同佢講:WELL DONE!

我聽到喱到我大約就GET到 我估個鬼佬問佢覺得喱間餐廳既質素/員工服務/態度點 因為我見男友都讚佢

個鬼佬轉另轉頭問我:whatxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx?

我好自豪 充滿自信 大大聲答: GOOD JOB!!

個鬼佬就呆哂 唔明我無啦啦做乜講GOOD JOB咁

男友見到 即刻幫我答:WELL DONE

個鬼佬點點頭 就行左去 我其實到而家都唔明白 到底讚外國人係咪一定要用WELL DONE?

點解講GOOD JOB佢反而又呆哂又聽唔到咁既

男友會唔會嫌我英文差唔愛我架

我追魂妹要發達 我追魂妹要做億萬富豪
熱賣及精選
你仲話波大不葉

你呢個貼,又炒尻人哋幾十年前鄉土鋪屎內容

你唔好唔同討論區都出post啦

引用:
原帖由 追魂妹~ 於 2021-4-22 08:01 PM 發表

佢就揀左間好貴既西餐廳 我都唔識讀間餐廳既名 我見一塊死人扒都成幾百蚊

入到去 我就同男朋友坐左係個卡位到 個WAITER(鬼佬)走埋黎問:what can I help you?

我男朋友用英文話 想要拎個M ...
blow job 條鬼佬先覺得妳可愛 !

引用:
原帖由 追魂妹~ 於 2021-4-22 08:01 PM 發表

你呢個笑話其他小妹講過啦,一d都唔L好笑,有冇其它?

唔好笑囉.

引用:

冇問題,好多香討會員英文仲差過你

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2021-4-22 09:20 PM 發表

冇問題,好多香討會員英文仲差過你
多謝姐姐

Well燈

引用:

你條仔咪即係佢條仔

引用:
原帖由 前列腺發炎 於 2021-4-22 09:00 PM 發表

blow job 條鬼佬先覺得妳可愛 !
因為英文差,個鬼佬聽到佢話foot job。

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-4-22 09:53 PM 發表

因為英文差,個鬼佬聽到佢話foot job。
囡囡靚。。一定係cunt job..
囡囡醜。。。lay off 

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-22 09:13 PM 發表

唔好笑囉.
是笑話的 笑點在哪

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]