• 瀏覽: 1,580
  • 回覆: 12
我屋企3兄弟姊妹,大家姐嫁走左,屋企想大裝修一次,間返間房畀我同細佬,地板,牆身都想換過,不過人多意見都多,每一個細節都好難夾到,個個人意見都唔同,唔知點夾好,又唔想為左裝修嗌交,遇到意見不合點處理最好?

熱賣及精選
問下師傅意見囉, 聽師傅既意見最精準, 唔使拗

引用:
原帖由 喜太狼與灰羊羊 於 2021-4-22 05:36 PM 發表

我屋企3兄弟姊妹,大家姐嫁走左,屋企想大裝修一次,間返間房畀我同細佬,地板,牆身都想換過,不過人多意見都多,每一個細節都好難夾到,個個人意見都唔同,唔知點夾好,又唔想為左裝修嗌交,遇到意見不合點處理最好?
邊個出錢邊個話事。

引用:
原帖由 喜太狼與灰羊羊 於 2021-4-22 05:36 PM 發表

搬走最好

引用:
原帖由 87er 於 2021-4-23 09:07 PM 發表

邊個出錢邊個話事。
冇咁簡單嘅,矛盾更多

參考師傅意見,同埋大家要遷就下

引用:
原帖由 bear332 於 2021-4-23 05:43 PM 發表

問下師傅意見囉, 聽師傅既意見最精準, 唔使拗
而家最煩係個個想要既風格都唔同,分開整成間屋企又會好怪

引用:

意見肯定有嘅,大家互相遷就。

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-23 10:10 PM 發表

搬走最好
搬走開支好大呀?

引用:
原帖由 油站永恆的幻象 於 2021-4-24 11:17 AM 發表

冇咁簡單嘅,矛盾更多
做人本身就係矛盾,有時意見分歧真係都幾難搞。

引用:
原帖由 喜太狼與灰羊羊 於 2021-4-27 03:52 PM 發表

而家最煩係個個想要既風格都唔同,分開整成間屋企又會好怪
如果係咁就最好偏簡約為主會襟睇d, 或者睇多d人地既設計, 睇下有無得mix埋https://codeco.hk/zh-tw/cases/category/家居/

引用:
原帖由 bear332 於 2021-4-28 05:48 PM 發表

如果係咁就最好偏簡約為主會襟睇d, 或者睇多d人地既設計, 睇下有無得mix埋https://codeco.hk/zh-tw/cases/category/%E5%AE%B6%E5%B1%85/
我之前裝修都係搵哩間佢地d設計 手工都幾好可以好放心同佢地傾你想點佢地都會盡力還原

不發表意見

自反而縮雖千萬人吾往矣
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]