• 瀏覽: 7,618
  • 回覆: 159
  • 追帖: 3
20210422,體重90kg,目標減至60kg,
每日記錄體重,進食情況,希望成功
💪🏿💪🏿💪🏿

熱賣及精選
晚餐: 三文魚,雞比茹茄子菠菜沙律及2匙薯仔沙律

早上磅重: 90kg
早餐:防彈咖啡1杯,2只蛋及西蘭花

90kg係男定女? 好強勁

引用:
原帖由 spike 於 2021-4-23 09:03 AM 發表

90kg係男定女? 好強勁
女,中年婦年

記録 :110,103,107

午餐

蕃茄什菜昆布湯配鴨胸皮炒苦瓜

減30kg??? 咁有目標?

引用:
原帖由 蝦米蝦米 於 2021-4-23 08:01 AM 發表

晚餐: 三文魚,雞比茹茄子菠菜沙律及2匙薯仔沙律

早餐:防彈咖啡1杯,2只蛋及西蘭花
一名沒有做健身的普通人, 1kg 體重每日需要大約 0.8 g 蛋白質做正常的新陳代謝。

你體重 90 kg ,每天即需要大約 72 g 蛋白質。

肉類的蛋白質約 20 %;大約 360 g 肉類。

若長期吸納不足  360g 肉類等量的蛋白質,會月經混亂、膚色暗啞、皮肉鬆泡、脫髮。

引用:
原帖由 異域喜歡了表姐 於 23/4/2021 03:38 PM 發表

減30kg??? 咁有目標?
唔試點知唔得,即管試吓,我又冇時間限制,慢慢嚟😊

引用:
原帖由 隨便看看 於 23/4/2021 03:49 PM 發表

一名沒有做健身的普通人, 1kg 體重每日需要大約 0.8 g 蛋白質做正常的新陳代謝。

你體重 90 kg ,每天即需要大約 72 g 蛋白質。

肉類的蛋白質約 20 %;大約 360 g 肉類。

若長期吸納不足  360g 肉類等量的蛋白質,會月經混亂、膚色暗啞、皮肉鬆泡、脫髮。
謝謝你建意,我會留意

引用:
原帖由 明日邊緣 於 2021-4-23 05:28 PM 發表

謝謝你建意,我會留意
樓主用兩個acc 一個做發題 一個做回覆?

晚餐

早餐

蛋、青瓜、蕃茄、紫椰菜、cream cheese 及防彈咖啡

引用:
原帖由 蝦米蝦米 於 2021-4-24 12:19 PM 發表

晚餐12285359
me dinner

熄燈,鎖門,爆大鑊
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]