• 瀏覽: 13,376
  • 回覆: 99
我阿媽係一個超級迷信嘅人,成日喺屋企擺呢樣擺個樣,上個月我同女朋友有一段時間嘈交嘈得好緊要,最後嘈到佢話要分手,最後我地都真係分左手,但其實為左一啲好少既事。之後月頭有日我喺間房唔覺意發現個櫃底放左一個葫蘆,我即刻拎起問我阿媽呢舊野係咩黎,有咩作用,佢同我講話係拎黎摧旺的人緣,仲話係上個月開始放。我真心懷疑佢係咪放錯風水陣,點解旺完我人緣又會令我分手,而且我都唔覺得我人緣有好到。我嬲到即刻掉左隻葫蘆,係佢拆散我同我女朋友!

同埋我想問究竟擺舊葫蘆喺個櫃底度有冇作用?有冇大師知

熱賣及精選
迷信果個 好似係 你多D!

引用:
原帖由 是弗貴 於 2021-4-22 11:48 AM 發表

我阿媽係一個超級迷信嘅人,成日喺屋企擺呢樣擺個樣,上個月我同女朋友有一段時間嘈交嘈得好緊要,最後嘈到佢話要分手,最後我地都真係分左手,但其實為左一啲好少既事。之後月頭有日我喺間房唔覺意發現個櫃底放左一個葫蘆,我即刻拎起問我阿媽呢舊野係咩黎,有咩作用,佢同我講話係拎黎摧旺的人緣,仲話係上個月開始放。我真心懷疑佢係咪放錯風水陣,點解旺完我人緣又會令我分手,而且我都唔覺得我人緣有好到。我嬲到即刻掉左隻葫 ...
你話你阿媽係一個超級迷信嘅人,但係佢點都唔會害你掛?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-4-22 12:50 PM 發表

完全同意,自己唔迷信,又點會相信係佢老母搞到令佢分手

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-4-22 12:50 PM 發表

我估有啲係佢生出嘅命,佢哋兩個無緣份就做唔到夫妻啦,冇人害佢掛

引用:
原帖由 是弗貴 於 2021-4-22 11:48 AM 發表

我阿媽係一個超級迷信嘅人,成日喺屋企擺呢樣擺個樣,上個月我同女朋友有一段時間嘈交嘈得好緊要,最後嘈到佢話要分手,最後我地都真係分左手,但其實為左一啲好少既事。之後月頭有日我喺間房唔覺意發現個櫃底放左一個葫蘆,我即刻拎起問我阿媽呢舊野係咩黎,有咩作用,佢同我講話係拎黎摧旺的人緣,仲話係上個月開始放。我真心懷疑佢係咪放錯風水陣,點解旺完我人緣又會令我分手,而且我都唔覺得我人緣有好到。我嬲到即刻掉左隻葫 ...
壺蘆風水上唔知係咪辟邪?

引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-22 12:59 PM 發表

你話你阿媽係一個超級迷信嘅人,但係佢點都唔會害你掛?
佢亂咁擺 擺錯晒

引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-22 01:03 PM 發表

壺蘆風水上唔知係咪辟邪?
我上網睇好似見唔到呢舊野旺人緣

引用:
原帖由 不能輸的秘密 於 2021-4-22 12:59 PM 發表

完全同意,自己唔迷信,又點會相信係佢老母搞到令佢分手
我冇話自己唔相信 所以我先會覺得佢亂咁擺擺錯!

引用:
原帖由 是弗貴 於 2021-4-22 01:16 PM 發表

佢亂咁擺 擺錯晒
你又知佢擺錯晒你識咩?

引用:
原帖由 是弗貴 於 2021-4-22 01:17 PM 發表

我上網睇好似見唔到呢舊野旺人緣
係咩,但我知壺蘆係好嘅。

你同女朋友既問題,瀨落隻葫蘆度
同你分手都好正常丫

咁你又擺陣囉

拎去同女友講,係只葫蘆精作祟,咁咪和好囉。

自反而縮雖千萬人吾往矣
嘈交唔諗自己有咩問題 賴葫蘆賴呀媽。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]