• 瀏覽: 1,262
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
人生冇完美,包括愛情,妳一直要揀個符合自己要求的男人,如果揾唔到呢!?比妳好彩遇到,但妳憑乜咁肯定佢會揀妳!?

熱賣及精選
理話呢

只要樣靚身材正,肯定會揀你。

情似朝露轉瞬逝,
夕陽西下淚滴凝。
嘗盡千苦與萬痛,
此後天涯各西東。
引用:
原帖由 超級大作業 於 2021-4-21 11:53 PM 發表

人生冇完美,包括愛情,妳一直要揀個符合自己要求的男人,如果揾唔到呢!?比妳好彩遇到,但妳憑乜咁肯定佢會揀妳!?
說的是沒有錯。但是追求自己想要的也沒有什麽對錯而言

無要求、無夢想,咪好似咸魚一條。
父母影響你前半生,自已無得選擇,而配偶就改變你下半生,可以自已揀

引用:
原帖由 Colour 於 2021-4-22 06:54 AM 發表

無要求、無夢想,咪好似咸魚一條。
父母影響你前半生,自已無得選擇,而配偶就改變你下半生,可以自已揀
你有冇理解障礙?

引用:
原帖由 超級大作業 於 2021-4-21 11:53 PM 發表

踏實揾有錢男人

踏實擇偶唔係更加要以經濟能力,責任感去擇偶咩?
因為係要共同組織家庭,所有起居飲食小朋友學習費用都建立於金錢上。
如果仲愛情大過天搵個靚仔拍拖就真係唔踏實啦。

其實樓主重點是想講什麼?

引用:

有眼耳口鼻就得啦咁多要求!

引用:

好多人連自己要乜都唔知

有資本才有選擇的自由。
擇偶本身就係第二次投胎既機會,你叫人踏實,好似唔多合邏輯

有很多事情是有灰色地帶. 喜歡不喜歡很主觀.

引用:
原帖由 小月灣灣 於 2021-4-23 11:00 AM 發表

其實樓主重點是想講什麼?
你上多啲香土,好快會知🤣

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]