• 瀏覽: 3,401
  • 回覆: 43
我同男友大家雙方家長都見過晒,都去到談婚論嫁既階段,未來奶奶係我咁同講要準備調理身體,一結完婚就可以ready生小朋友、第時最好生多幾個,未結婚就已經為生仔做準備,會唔會太Chur?

熱賣及精選
好正常啦。。反正都已經進入結婚階段咯。。米當做下運動咯。。。反正都系對自己身體好的。。

Oman~
引用:
原帖由 田心.思 於 2021-4-20 05:02 PM 發表

我同男友大家雙方家長都見過晒,都去到談婚論嫁既階段,未來奶奶係我咁同講要準備調理身體,一結完婚就可以ready生小朋友、第時最好生多幾個,未結婚就已經為生仔做準備,會唔會太Chur?
暗示:你生女既話同我生到有仔!

引用:
原帖由 田心.思 於 2021-4-20 05:02 PM 發表

長輩就那樣的說呀,什麽時候生孩子還不是你們自己的事情

引用:

你如果唔配合,佢分分鐘叫阿仔包二奶三奶,包生仔。

我男友都未有,阿媽叫我去生仔先
佢話我年紀大,都唔知有無人要,叫我趁而家仲生到就生左先

不會

想多了,結了還可能離,現在考慮這些系自尋煩惱

引用:

真正贏在起跑線。
無好身體聽受氣,
無好腦袋俾人蝦。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
如果係講緊男女本人婚前計劃定是否要小朋友果種事就正常,
但第三者去指手劃腳就唔應該,
因為咁反映出佢日後都會介入你地家庭生活.

天長地久有時盡 好夢由來最易醒
引用:

老人家為你好,
係人都知香港教肓差。
到時入錯,
攪到生唔到!
就唔好啦!

引用:

係有少chur, 同埋你本身自己想唔想生先? 唔想就唔好理佢

你話要做準備唔夠錢用要啲家長畀定錢先

問下奶奶!咁妳個仔有冇檢查身體呀?如果冇得生未必關我事喎!可能係妳個仔呢!

引用:

你又話已經生左第一胎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]