• 瀏覽: 25,182
  • 回覆: 194
  • 追帖: 4
個阿媽真係搞笑喎,喺佢個仔面前講說話俾我聽,話咩可能人哋好攰,你忍下la, 然後又喺咁bear住我,目的就係想我讓我位出嚟。個仔5,6歳咁,行得企得,其實點解要讓位俾細路坐呢? 你話讓俾老人家我就明姐,佢哋有時企都企唔隱,我都好樂意讓座。

我真係采佢都傻。

更新:好多人誤會我坐關愛座, 我坐普通既邊邊位咋

熱賣及精選
我都試過,個情況同你遇到嘅一樣

呢種女人,根本就係自私,我都有份俾錢,點解要讓座?我自己都腳痛

冇明顯傷痕,你就覺得後生,唔可以坐低嗎?

引用:
原帖由 NaNa888 於 2021-4-20 03:26 PM 發表

我都試過,個情況同你遇到嘅一樣

呢種女人,根本就係自私,我都有份俾錢,點解要讓座?我自己都腳痛

冇明顯傷痕,你就覺得後生,唔可以坐低嗎?
可能佢哋覺得自己既仔女特別矜貴, 我都係我阿媽個仔嚟

其實人哋都未開聲,或者有意搞到你,只係你幻想成件事出嚟……

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-4-20 03:19 PM 發表

個阿媽真係搞笑喎,喺佢個仔面前講說話俾我聽,話咩可能人哋好攰,你忍下la, 然後又喺咁bear住我,目的就係想我讓我位出嚟。個仔5,6歳咁,行得企得,其實點解要讓位俾細路坐呢? 你話讓俾老人家我就明姐,佢哋有時企都企唔隱,我都好樂意讓座。

我真係采佢都傻。:smile_30 ...
你諗多佐喇

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-4-20 03:19 PM 發表

成件事人哋都冇開口又冇郁手拉你起身
就算阿媽想搵個位比細路坐都好正常亦唔見夾硬嚟
連人哋嘅思想都要入侵去批判埋
真係癡筋
你覺得坐有罪惡感咪唔好坐囉!
何必要自己對號入座呢?
男人老狗小家都咁,女人跟着你就真係該煨

引用:

睇完標題好想知你有幾多個阿媽

合埋雙眼望都唔駛望。
帶埋耳機唔駛聽啲閒言閒語。

引用:

65以上老人家先讓,5-6歲 細佬 讓條毛

引用:

畀說話你聽既 都 遇吾少 ... 有D 衰格到 帶個 細路 係 你面前 嘈、玩 ... 睇你 忍 得幾耐 ... 當個細路 有位坐 ... 個細路 會 繼續 嘈、玩、MTR 就 跪係座位望窗 ... 不斷 踢腳 ... 睇吓 隔離位 幾時 起身 ... 你忍吾到,到時 就 兩件野 一齊坐 ... 坐低後 就會 變返 正常人 當然 ... 有D野 有位坐 都仲係要 嘈、玩 ... 完全 無視 其他人

我的世界:
鐘錶網
睬佢都有味, 你話我無畀錢搭就話啫, 大家都係畀咁多錢, 人人平等啊, 佢咁鐘意坐咪畀多d錢坐頭等咯(如有)

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-4-20 03:57 PM 發表

真係癡筋
何必要自己對號入座呢?
可能你 真係 太少 坐 公共交通 ... 特別係 港鐵

現在 就算係 企位 ... 好多人 都要 迫埋嚟,其他位置 還有 較空位置 ... 撞吓撞吓撞開你 ... 等自己多D位企,或者睇到 "電視" 睇電視既特別多係 老一輩 ... 但又未老到企吾到,所以無人會主動讓位 ... 又或 他們 主要 係要 睇電視 ... 有位 但睇吾到 電視 都吾會坐 ... ... 一次 話我想多咗 ... 一星期 幾次 ... 你點睇

我的世界:
鐘錶網
阿媽教仔

細佬係要練下平衡力,媽咪都想你賽跑冠軍
我會賺下佢個仔好靚仔,一定似老豆 

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-4-20 03:57 PM 發表

真係癡筋
何必要自己對號入座呢?
我點解要有罪惡感, 我從來唔坐關愛座, 見到老人家要讓。
但個阿媽一路講一路住bear我,想點先。
咁樣叫人侵人哋思想去判埋,咁你就咪做咁x多小動作啦!

提示:支持鍵盤翻頁左 右