• 瀏覽: 1,199
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
https://www.hk01.com/即時娛樂/613981/日日媽媽聲-葉凱茵懷孕9個月因妊娠毒血流產-拒見bb最後一面

見到佢咁樣真係好慘,好驚有一日會發生係身邊既人身上,有冇人都有試過?可以點預防?

熱賣及精選
見到都覺得好慘,本應係準備迎接新生命,點知最後...

引用:
原帖由 dec222 於 2021-4-19 08:46 PM 發表

見到都覺得好慘,本應係準備迎接新生命,點知最後...
好想知有冇咩方法可以預防

我好慶幸我個陣冇事...我個陣連個肚郁少陣都好驚

做媽媽真係唔容易, 所以點解成日都有人話做媽媽好偉大

佗左9個月先小產真係會好唔開心

引用:
原帖由 BKP94 於 2021-4-19 09:01 PM 發表

好想知有冇咩方法可以預防
呢D 好似無得防, 就好似中獎機會咁

我第二胎有 生之前住足一個月醫院 bb本身32星期想出嚟 但最後捱到36.5 都係早產b 同唔夠磅 生時阿b心跳有慢落嚟 嚇死我老公 而家差唔多兩歲但都係細粒

呢個病可以係遺傳 醫生話下胎會越生越早  好在我同老公一開始只諗生兩個 我哋成日都會諗如果第一胎係咁 應該只會生一個 所以而家好感恩有兩個小朋友

引用:
原帖由 candican 於 2021-4-20 06:28 PM 發表

我第二胎有 生之前住足一個月醫院 bb本身32星期想出嚟 但最後捱到36.5 都係早產b 同唔夠磅 生時阿b心跳有慢落嚟 嚇死我老公 而家差唔多兩歲但都係細粒

呢個病可以係遺傳 醫生話下胎會越生越早  好在我同老公一開始只諗生兩個 我哋成日都會諗如果第一胎係咁 應該只會生一個 所以而家好感恩有兩個小朋友
咁會唔會係因為佢第2個bb 遲生問題?

引用:
原帖由 CICILEEYU 於 2021-4-20 06:36 PM 發表

咁會唔會係因為佢第2個bb 遲生問題?
35前

做媽媽真係唔容易

引用:
原帖由 ruruku 於 2021-4-20 05:05 PM 發表

呢D 好似無得防, 就好似中獎機會咁
醫學昌明左咁多但都係有好多未預防到既野...生仔真係搵命博

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]