• 瀏覽: 34,287
  • 回覆: 287
  • 追帖: 3
尋晚同女朋友阿媽食飯,無啦啦講起結婚啲嘢,雖然好明顯唔係無啦啦而係特登,不過都唔好意思打斷佢。
佢成日有意無意話話自己以前好多深圳廠長呀經理呀追佢,又話動不動就十幾萬咁比佢洗……但係根據我女朋友同我講,其實佢老豆好窮(已離婚),如果真係咁多廠長呀經理呀追佢,又會唔會甘心嫁比個窮男人??
之後一直吹噓自己嗰時幾大洗幾多錢洗之類,算啦,由佢吹下水啦,因為我女朋友一早提咗我佢阿媽啲嘢。

之後佢又講起,佢唔想個女辛苦,終於到正題啦。

原本我自己有個單位仔供緊,供多十幾年左右就供完,佢就話想個女嫁比我之後唔洗做,可以留係屋企嘆下,最好層寫埋佢個女個名上去。
我女朋友已經拉住佢,因為我都有同女朋友傾過呢件事,佢都話佢冇份供都唔寫就咁寫個名上去,最多按上按或者賣咗呢層,我比首期一齊供,先好寫佢個名……諗起我女朋友都幾生性。
但係講到禮金佢對眼就發晒光,佢講禮金最緊要好意頭,最好88萬就好啦。
88萬?嫁女定賣女?最緊要我都冇話要娶佢個女,提都冇過……
見到我女朋友勁尷尬,我又勁唔耐煩,但係佢老母又繼續講,又繼續吹噓後生點點點……如果將來有呢啲外母就真係慘……

熱賣及精選
即係分左手拿

比88萬yen 佢

同佢講88

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-19 04:24 PM 發表

尋晚同女朋友阿媽食飯,無啦啦講起結婚啲嘢,雖然好明顯唔係無啦啦而係特登,不過都唔好意思打斷佢。
佢成日有意無意話話自己以前好多深圳廠長呀經理呀追佢,又話動不動就十幾萬咁比佢洗……但係根據我女朋友同我講,其實佢老豆好窮(已離婚),如果真係咁多廠長呀經理呀追佢,又會唔會甘心嫁比個窮男人??
之後一直吹噓自己嗰時幾大洗幾多錢洗之類,算啦,由佢吹下水啦,因為我女朋友一早提咗我佢阿媽啲嘢。

之後佢 ...
減少一個8字,一定足夠請個殺手…

幫你節省番八十個喎~

引用:
原帖由 cclia716 於 2021-4-19 04:26 PM 發表

即係分左手拿
喺郊區開得嘅,通常呢啲叫呻廢氣帖~

呻完就會當無事發生㗎喇~~

給88萬越南盾🇻🇳=約HKD300元😁

88萬南韓元!

上微信群,揾個東莞靚女,禮金兩萬,外家回禮超過十萬

藍精靈, 十分勁, 反黃滅黑真博命
引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-4-19 04:24 PM 發表

之後佢 ...
叫佢老母食屎啦!這樣貪心

引用:

之後佢 ...
如果你說到女朋友這樣乖八萬也可以接受

88一口價還返98嫁妝
咁L熟執返10個算

引用:

之後佢 ...
睇情況啦, 如果係我,至少比個女 兩千萬嫁妝 啦(我一仔一女,實說,點都等出嫁分D比個女,或者買間屋啦), 如果幾十萬 禮金男方都 阿支阿左, 我可能比唔落,費時益男方。

我也不是有錢人,不過錢係要黎用,亦唔個女為住為生活而辛苦。

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2021-4-19 04:38 PM 發表

喺郊區開得嘅,通常呢啲叫呻廢氣帖~

呻完就會當無事發生㗎喇~~
明天又新的開始~~~
沒完沒了

引用:
原帖由 cclia716 於 2021-4-19 05:08 PM 發表

明天又新的開始~~~
沒完沒了
係㗎~

通常啲唔識得解決問題嘅人,就會以為呻完,件事就會完㗎喇~~~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]