• 瀏覽: 18,604
  • 回覆: 147
  • 追帖: 2
本身間公屋住左5個人(外父,外母,我老婆,我老婆既家姐,我老婆既家姐既老公)
咁我同老婆結左婚後諗住儲錢買樓,搬左去外父外母屋企住
本身間公屋得2房,勉強用木板間多間房出黎
但已經好逼同好應聲,早上爭廁所用,沖涼等熱水爐又要等成2個鐘先沖到
講野/睇電視/講電話 間屋其他人都會聽得一清二楚,完全冇私隱可言
夜晚訓教會比兩老柯夜尿d沖廁聲嘈醒
最近我老婆既家姐生左個女,個廳全部都係bb野,連行步路都冇位,
仲要佢晚晚都喊,搞到日頭返工冇精神
我地貼錢比佢搬出去又唔肯,而家日日嘈交困獸鬥,睇下邊個捱唔住

熱賣及精選
同房署申請分戶。

你貼錢比人
你不如自己搬

你貼果份錢比人 一定好少😂

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-4-17 12:04 AM 發表

同房署申請分戶。
房署早十年取消左分戶了

自己搬走丫

你咪話儲錢買樓,
儲成點?
買得未?
外父外母戶口公屋係嘛?
佢地親生女唔應該住係度?
佢兩老個孫唔應該住係度?
人地係自己屋企痾尿,都令你唔滿意,我第一次聽,夠新呀。
你男人老狗癡外家仲咁多不滿你都算人中龍喇
仲要全部人安靜配合你?
巴閉喎貼錢俾人,咁有錢唔自己出去租樓既?人地層樓住到上癮呀?

上黎開帖嗰下好野,你無敵架,抵你發達既!

買張按摩椅,要有鋰電池果隻

男人冇用唔緊要,做人最緊要有自知之明。
你2個大男人都要痴外家住,打擾兩老生活仲好意思講出黎,仲要人地搬去就你。
真係家門不幸,外父外母究竟前世做錯左啲乜?

引用:
原帖由 什麼叫絕望(2) 於 2021-4-16 11:04 PM 發表

本身間公屋住左5個人(外父,外母,我老婆,我老婆既家姐,我老婆既家姐既老公)
但已經好逼同好應聲,早上爭廁所用,沖涼等熱水爐又要等成2個鐘先沖到
講野/睇電視/講電話 間屋其他人都會聽得一清二楚,完全冇私隱可言
最近我老婆既家姐生左個女,個廳全部都係bb野 ...
男人老狗咁能廢
係搬就快啦阻住人地安寧生活

引用:
原帖由 什麼叫絕望(2) 於 2021-4-16 11:04 PM 發表

最近我老婆既家姐生左個女,個廳全部都係bb野 ...
儲錢買樓應該結婚前就做啦 😑

仲講到自己係受害人,cheap 精

斯文d講句:

間公屋本身係外父外母,同兩個女,一家四口,本來樂也融融。

咁大個人,你兩老襟識唔識分莊閒?

全世界為你而轉,講錯,係全宇宙先正確。你住緊人哋間屋仲咁多嘢講?做男人做到你咁真係........

嘩咁多人

引用:
原帖由 greentea_latte 於 2021-4-17 01:27 AM 發表

男人冇用唔緊要,做人最緊要有自知之明。
你2個大男人都要痴外家住,打擾兩老生活仲好意思講出黎,仲要人地搬去就你。
真係家門不幸,外父外母究竟前世做錯左啲乜?
d曱甴港男系咁水準

我覺得外父好慘,兩個女婿樓都買唔起痴外家住,宜家仲要比女婿嚴。
仲要輩份細個人,又遲過人搬入黎,諗住出少少錢比人搬走,明顯個份真係少少錢

提示:支持鍵盤翻頁左 右