• 瀏覽: 12,252
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
同個女仔表白,佢答我家下唔想拍拖住,不過唔係唔鐘意我,只係拍拖要花好多心力,佢唔太想係呢件事上面。
我都有諗過佢係唔係想收我做兵,但係咁耐以嚟佢又唔洗好洗我錢,食飯唔係我出聲都會俾錢,甚至請埋我,有時仲會主動約我出去飲嘢。
又唔係有乜特別技能佢又唔會當我係佢工具人
其實點先可以分到佢話「暫時唔想拍拖住,不過你俾我考慮下先。」呢句說造係…

1. 我唔想同你拍拖
  2. 我真係要考慮下先

熱賣及精選
你有錢就唔洗分啦

引用:
原帖由 食硬你 於 2021-4-16 03:02 PM 發表

同個女仔表白,佢答我家下唔想拍拖住,不過唔係唔鐘意我,只係拍拖要花好多心力,佢唔太想係呢件事上面。
我都有諗過佢係唔係想收我做兵,但係咁耐以嚟佢又唔洗好洗我錢,食飯唔係我出聲都會俾錢,甚至請埋我,有時仲會主動約我出去飲嘢。
其實點先可以分到佢話「暫時唔想拍拖住,不過你俾我考慮下先。」呢句說造係…

1. 我唔想同你拍拖
  2. 我真係要 ...
「暫時唔想拍拖住,不過你俾我考慮下先。」
醒少少啦,呢句話已經擺咗門。
佢唔係有鍾意嘅人,就係仲搵緊更好嘅人,你做緊後備,到佢搵唔到就到你,明未?

有些人會在「唔想拍拖」後面,加上「我想先專注學業或事業」,令整件事聽上去再冠冕堂皇一點。若對方窮追猛打,就顯得是對方不夠體貼諒解。簡單來說,就是把個波拋給對方,你要是不能接受我目前的想法,我們就不適合。聽過這個拒絕的理由至少三次,一開始都傻傻地相信,哇,對方真的是個好學上進的男孩子。可最後對方不出幾個月都和別的女孩在一起了,有時候真的不知道是自己行衰運,還是男孩們其實心裏早有打算。

備胎

睇個樣佢似係覺得拍拖太煩,做乜都要諗多個人

引用:
原帖由 食硬你 於 2021-4-16 03:02 PM 發表

1. 我唔想同你拍拖
  2. 我真係要 ...
仲要嘥時間去諗……

引用:

1. 我唔想同你拍拖
  2. 我真係要 ...
如果你真係有“能力”分辨得岀呢啲說話,佢就唔會同你講岀以上呢兩句說話㗎喇!!

引用:
原帖由 沙灘青蛙 於 2021-4-16 05:54 PM 發表

仲要嘥時間去諗……
佢有咁醒,條女就一早lur飯應啦~

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2021-4-16 08:34 PM 發表

佢有咁醒,條女就一早lur飯應啦~
條女噏呢句,可能佢要用n年嚟思考…

引用:
原帖由 KASUMI 於 2021-4-16 05:04 PM 發表

備胎
同意+1

引用:

1. 我唔想同你拍拖
  2. 我真係要 ...
人地騎牛搵馬咋

引用:

1. 我唔想同你拍拖
  2. 我真係要 ...
繼續約佢出街,培養感情,如果佢已知道你鍾意佢但又唔抗拒同你繼續約會即表示佢對你感覺最基本係唔討厭階段,依段時間叫冷淡期測試,試驗緊你誠意同埋觀察緊你依個人到底適唔適合佢。

唔需要諗收唔收兵,你咩都唔做機會得零,追下一個都一樣,唔係個個男人都可以吸引到女人主動埋身,想脫單係要主動D。

唔排除真係唔想拍,但唔想拍就連見你都費事啦,仲點會俾你約到佢浪費佢時間?

唔想拍拖住。。。唔想受束縛,唔想有承擔
唔係唔鐘意你。。。吊住你,等你舒服啲,繼續留守在她身邊

幾明顯係高手一名,點選擇,睇你啦,兄弟!

引用:

1. 我唔想同你拍拖
  2. 我真係要 ...
已經答咗你, 你唔係佢柸茶, 朋友行街食飯可以, 你可以考慮下一個.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]