• 瀏覽: 2,115
  • 回覆: 17
想問下妊娠紋有冇得預防架?
話說最近有左bb,雖然係開心事,但係就好驚會有妊娠紋出現,於是周圍問下身邊啲朋友,點知佢地全部都話生得就預左有,要我學識接受喎!唔通呢樣野真係冇得避?

熱賣及精選
可以搽野預防,我3 個月開始搽,依家慶辛暫時末有紋

好像唔得預防,但可以改善。

係可以預防的!至少我可以!
我媽係有唔少妊娠紋,到我有左時,我就比較緊張
個sales 講一定要一開始就搽,趁個肚仲未大時,比足滋潤佢,咁到肚慢慢變大時,個皮膚先有彈性去變大而底層唔撕裂
咁我就5周開始搽,堅持日日搽肚一次,但無搽pat
結果最後個肚幾乎無事,只有兩三條極淡既紋(我肚唔算細 bb7磅)
但我個pat 係爆到花曬......

引用:
原帖由 片刻芳香的隊長 於 2021-4-15 03:37 PM 發表

好像唔得預防,但可以改善。
呢話我贊同,只能用產品儘量改善

我老婆大肚子時好多,顏色又深,好吓人,男人都唔中意,樓主要上點心

先去預約產後恢復嘅醫生吧

走自己嘅路,讓別人去講吧
妊娠紋是因人而異的,我懷孕時肚子不是很大,我就沒妊娠紋,不過也有預防的乳霜可以擦擦。

可以預防

引用:
原帖由 同學仔 於 2021-4-14 05:26 PM 發表

可以搽野預防,我3 個月開始搽,依家慶辛暫時末有紋
你宜家幾多個月啦?

引用:
原帖由 beckycwm 於 2021-4-16 04:57 AM 發表

係可以預防的!至少我可以!
我媽係有唔少妊娠紋,到我有左時,我就比較緊張
個sales 講一定要一開始就搽,趁個肚仲未大時,比足滋潤佢,咁到肚慢慢變大時,個皮膚先有彈性去變大而底層唔撕裂
咁我就5周開始搽,堅持日日搽肚一次,但無搽pat
結果最後個肚幾乎無事,只有兩三條極淡既紋(我肚唔算細 bb7磅)
但我個pat 係爆到花曬......
我之前都係聽人講話會爆到上個胸或者落大髀 原來patpat都會架

引用:
原帖由 隔離灰水管 於 2021-4-17 11:41 AM 發表

我老婆大肚子時好多,顏色又深,好吓人,男人都唔中意,樓主要上點心
我上網都睇到有d爆到成個西瓜咁,勁得人驚

引用:
原帖由 山下義馬 於 2021-4-21 11:13 AM 發表

妊娠紋是因人而異的,我懷孕時肚子不是很大,我就沒妊娠紋,不過也有預防的乳霜可以擦擦。
咁講嘅話,控制住個體重應該都幫到下手?

引用:
原帖由 lokchan58 於 2021-4-23 06:44 PM 發表

你宜家幾多個月啦?
差唔多8 個月,依家早晚搽油,早一隻油搽肚,夜晚另一隻油搽肚同dd 大髀再加cream 搽全身咁制,依家暫時都冇紋。 係肚中間有條直線

引用:
原帖由 同學仔 於 2021-4-23 06:52 PM 發表

差唔多8 個月,依家早晚搽油,早一隻油搽肚,夜晚另一隻油搽肚同dd 大髀再加cream 搽全身咁制,依家暫時都冇紋。 係肚中間有條直線
咁都keep得好好啊
你搽咩油同cream啊? 我想參考下

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]