• 瀏覽: 22,607
  • 回覆: 125
  • 追帖: 2
我仲記得8年前啱啱同你一齊嗰時,身邊啲人都覺得好神奇,因為我哋性格真係差好遠,你就好中意玩,我就係好靜既人。雖然只係一齊咗短短3年,但我都好感激呢3年有你陪住我,留俾我一個咁好既回憶。

第一年,我因為要趕paper,捱到病咗。雖然你駡我唔錫自己身體,但轉個頭你就煲粥俾我食(你啲兄弟話你係第一次落廚),逼我睇醫生(因為我唔肯睇),一日3次提我食藥,照顧得我好周到。

第二年,我爺爺走咗。我日日喊,喊得好辛苦。你粒聲唔出,但就日日陪住我,永遠借個肩俾我挨。我發脾氣無理取鬧,你都唔會扔下我唔理。嗰陣時,如果冇你,我都唔知點算。

第三年年頭,我哋終於草夠錢一齊去咗日本旅行。你仲好興奮話第時一定要旅行結婚,我把口就話冇諗住嫁俾你,但其實我心入面好開心。但去到年中時,你已經確診咗cancer,唔夠一年,你就走咗。

嗰一年,大家都好辛苦,而你臨走嗰時仲掛住我。你叫我以後要嫁個好人,同埋要帶眼識人,唔好再揀個短命鬼...... 你知唔知,我每次諗起你嗰呢句,我都喊到收唔到聲。

我用咗好耐時間去recover,你走咗既第1年,個個都勸我睇開啲,我唔知點睇開。而喺你走咗既第2年,我遇到我依家個未婚夫。佢知我哋發生既所有事,亦都默默咁陪我渡過嗰段好辛苦既日子。就喺前日,佢同我求咗婚。佢好理解我亦都好錫我,我諗我真係遇到一個啱既人,我依家過得好幸福。而你...我希望你已經投咗胎,來世身體健康,唔好再有任何病痛。

熱賣及精選
引用:
原帖由 藍色星期一 於 2021-4-14 12:21 PM 發表

我仲記得8年前啱啱同你一齊嗰時,身邊啲人都覺得好神奇,因為我哋性格真係差好遠,你就好中意玩,我就係。雖然只係一齊咗短短3年,但我都好感激呢3年有你陪住我,留俾我一個咁好既回憶。

第一年,我因為要趕paper,捱到病咗。雖然你駡我唔錫自己身體,但轉個頭你就煲粥俾我食(你啲兄弟話你係第一次落廚),逼我睇醫生(因為我唔肯睇),一日3次提我食藥,照顧得我好周到。

第二年,我爺爺走咗。我日日喊, ...
標題黨表示: 鬼同你求婚??

引用:
原帖由 藍色星期一 於 2021-4-14 12:21 PM 發表

我仲記得8年前啱啱同你一齊嗰時,身邊啲人都覺得好神奇,因為我哋性格真係差好遠,你就好中意玩,我就係。雖然只係一齊咗短短3年,但我都好感激呢3年有你陪住我,留俾我一個咁好既回憶。

冇問題 每人都有佢自己故事
你能夠幸福 佢泉下有知都會開心
對前度既感情 埋藏心底 耐唔時拎出黎懷緬一下 只要唔影響現實同丈夫關係 未嘗不可

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2021-4-14 01:03 PM 發表

對前度既感情 埋藏心底 耐唔時拎出黎懷緬一下 只要唔影響現實同丈夫關係 未嘗不可
往事不可追憶,珍惜眼前人,好好生活

引用:

好好養好身體,緣份可能還未斷。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:

你快D生仔啦
佢等住投胎做你囝囝
再續未了緣

引用:
原帖由 byredo_aska 於 2021-4-14 12:43 PM 發表

標題黨表示: 鬼同你求婚??
你驗眼啦

柄你
引用:
原帖由 烈火柔情 於 2021-4-14 01:03 PM 發表

係, 我只會放喺心底, 始終呢段關係結束得好遺憾。

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-14 02:08 PM 發表

好好養好身體,緣份可能還未斷。
多謝。btw, 你頭像好可愛。

引用:
原帖由 藍色星期一 於 2021-4-14 03:02 PM 發表

多謝。btw, 你頭像好可愛。
多謝你,我都鍾意個頭像。
而我不知我是誰……--我的寫照。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 茶粿 於 2021-4-14 02:21 PM 發表

你快D生仔啦
佢等住投胎做你囝囝
再續未了緣
英雄所見,give me five🖐

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-14 03:10 PM 發表

英雄所見,give me five🖐
咁如果生女點算呢
樓主前度咪投胎變了女人
樓主唔知接唔接受到

引用:
原帖由 藍色星期一 於 2021-4-14 03:01 PM 發表

係, 我只會放喺心底, 始終呢段關係結束得好遺憾。
God bless you

引用:
原帖由 茶粿 於 2021-4-14 03:16 PM 發表

咁如果生女點算呢
樓主前度咪投胎變了女人
樓主唔知接唔接受到
關咩事。
男女都係自己愛嘅人。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 隔離灰水管 於 2021-4-14 01:06 PM 發表

往事不可追憶,珍惜眼前人,好好生活

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]