• 瀏覽: 20,258
  • 回覆: 170
  • 追帖: 4
上年年尾撞返一個小學同學. 以前都幾好朋友 仲成日俾同學小學雞地傳拍拖 當然個陣咁細個就冇拍拖 隔左咁多年見返 佢變到幾高大 樣都算係OK 我地交換左contact加返大家IG 之後都有吹下水 之後佢約食飯 我都有應承, 當朋友咁, 慢慢都傾多左計, 同埋都有出去食下飯, 好快我就feel到佢對我其實有意思 譬如係msg成日關心我 同埋出去見面個陣佢俾我感覺都幾flirty 無啦啦會讚我好靚

因為我單身 我覺得佢條件又幾好 外貌唔差, 都期待想同佢再發展下, 不過後尾覺得有少少唔對路, 我曾經喺佢面前講過我中意食燒味飯, 有次我放工佢無啦啦喺店門口等我, 然後拎左盒叉燒飯俾我, 話知我中意食, 要每日請我食, 我初頭以為佢講下笑, 但第二日佢都有買, 仲要雙拼叉鴨飯............. 老實講, 我覺得好奇怪, 係都搵個地方一齊食... 你買盒叉燒飯俾我一來同事見到又古怪 二來去邊度食....???

仲有佢成日都買埋晒啲唔等洗既野俾我, 例如無端端喺ikea買個啤酒杯俾我, 佢話因為依家冇得出去飲酒 所以買個大啤酒杯俾我喺屋企飲. 買過一個迷你垃圾桶俾我 話方便我夜晚想掉垃圾唔使出廳, 買過一個好醜樣既phone case俾我 最古怪係佢買對勞工手套俾我 佢話見到我手有D乾 叫我唔好成日濕水洗碗..... 佢話佢自己係細心既男仔 其實我都冇話需要 我反而覺得阻訂... 邊得嚟細心

除此之外佢仲成日msg我講埋啲無聊野, 無啦啦夜晚晚話同我玩揭尾故, 係都唔會夜晚玩.... 好恐怖架 究竟呢D係咩追女仔方法黎? 我已經對佢冇左進一步既遐想.. 只想同佢做朋友

叉鴨飯:

熱賣及精選
引用:
原帖由 滑不禁風 於 2021-4-14 10:57 AM 發表

上年年尾撞返一個小學同學. 以前都幾好朋友 仲成日俾同學小學雞地傳拍拖 當然個陣咁細個就冇拍拖 隔左咁多年見返 佢變到幾高大 樣都算係OK 我地交換左contact加返大家IG 之後都有吹下水 之後佢約食飯 我都有應承, 當朋友咁, 慢慢都傾多左計, 同埋都有出去食下飯, 好快我就feel到佢對我其實有意思 譬如係msg成日關心我 同埋出去見面個陣佢俾我感覺都幾flirty 無啦啦會讚我好靚 :s ...
個飯正喎。
不過,
一個細心,
外貌唔錯,
又會全動出撃嘅正常男仔,
竟然無其他女埋身?

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 滑不禁風 於 2021-4-14 10:57 AM 發表

上年年尾撞返一個小學同學. 以前都幾好朋友 仲成日俾同學小學雞地傳拍拖 當然個陣咁細個就冇拍拖 隔左咁多年見返 佢變到幾高大 樣都算係OK 我地交換左contact加返大家IG 之後都有吹下水 之後佢約食飯 我都有應承, 當朋友咁, 慢慢都傾多左計, 同埋都有出去食下飯, 好快我就feel到佢對我其實有意思 譬如係msg成日關心我 同埋出去見面個陣佢俾我感覺都幾flirty 無啦啦會讚我好靚 :s ...
港女真難服侍!

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-14 11:20 AM 發表

個飯正喎。
不過,
一個細心,
外貌唔錯,
又會全動出撃嘅正常男仔,
竟然無其他女埋身?
呢方面我就唔清楚了

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-14 11:25 AM 發表

港女真難服侍!
我冇要求過人服侍我... 唔好自己做多左屈人要求

引用:
原帖由 滑不禁風 於 2021-4-14 11:29 AM 發表

我冇要求過人服侍我... 唔好自己做多左屈人要求
對人無野就講清楚啦晒人時間!

話說燊哥當年澳門投得賭牌開賭,
但舊有本地勢力不滿,
於是就放風引左一班乞兒包圍賭場阻佢做生意,
燊哥拆解方法就係請哂班乞兒去食"叉燒飯"打發佢地走...

天長地久有時盡 好夢由來最易醒
引用:
原帖由 滑不禁風 於 2021-4-14 11:28 AM 發表

呢方面我就唔清楚了
其實好少事,佢可能以係女仔都鍾意細心,所以做多左。
真係有心想發展就同佢講你鍾意嘅相處模式。就算只想做朋友,都可以講清楚,為佢將來追第二個前上一課。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-14 11:34 AM 發表

其實好少事,佢可能以係女仔都鍾意細心,所以做多左。
真係有心想發展就同佢講你鍾意嘅相處模式。就算只想做朋友,都可以講清楚,為佢將來追第二個前上一課。
我諗應該係無乜經驗嘅男仔嘗試溝女時會經常出埋哂D怪招,
考慮到即使遇到D男人係溝女高手, 招數比較成熟,
但如果一齊的話就未必係好對象,
所以"疑似新手"用呢D怪招就體諒下啦,
最主要都係睇對方根本人品與及有無FEEL.

引用:
原帖由 多明戈 於 2021-4-14 11:37 AM 發表

如果係想享受戀愛,渣系係好嘅,令你如沐春風,不過唔到受方選擇有得沐幾耐啫。
戇男有戇男可愛,可惜唔啱樓主。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-14 11:44 AM 發表

如果係想享受戀愛,渣系係好嘅,令你如沐春風,不過唔到受方選擇有得沐幾耐啫。
戇男有戇男可愛,可惜唔啱樓主。
原來竟然有"渣系"呢個詞...

引用:
原帖由 多明戈 於 2021-4-14 11:32 AM 發表

話說燊哥當年澳門投得賭牌開賭,
但舊有本地勢力不滿,
於是就放風引左一班乞兒包圍賭場阻佢做生意,
燊哥拆解方法就係請哂班乞兒去食"叉燒飯"打發佢地走...
我都最鍾意叉燒😋

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 多明戈 於 2021-4-14 11:37 AM 發表

講得有D道理

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-14 12:04 PM 發表

我都最鍾意叉燒😋
咁你快D生返舊出黎...

引用:
原帖由 多明戈 於 2021-4-14 12:54 PM 發表

咁你快D生返舊出黎...
我生就唔會係叉燒😎

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]