• 瀏覽: 1,657
  • 回覆: 15
因為bb易敏感,醫生就建議轉低敏奶粉,想知有冇邊隻好,同埋轉低敏奶粉有冇話要點轉嫁?

熱賣及精選
可以試下親舒,識個bb敏感都係飲佢,好似一般奶粉咁一餐餐轉就ok

可以試試aptxxil essxnsis php啊,佢有隻水解蛋白可以train到bb免疫系統,我仔本身都易敏感,食呢隻都有改善。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 helenccheng 於 2021-4-12 10:07 PM 發表

低敏奶粉最好睇醫生介紹先好轉,如果想溫和DD既奶粉
ENFINITAS都係個唔錯既選擇,因為佢入面既成份有人奶成份,可以增加到bb既抵抗力
呢隻有試用裝,冇記錯係30蚊400g,1號仔就冇既

其實都係同平時轉奶粉差唔多,都係一餐餐咁去轉就ok。

L0ve y0u f0rever <3"
最主要都係睇佢夾唔夾得,個時我幫囡囡轉illuxx organic就一餐一餐慢慢轉
貪佢比較天然,無咁易敏感,食左一段時間都夾得唔錯

引用:
原帖由 bellaun400 於 2021-4-12 05:44 PM 發表

可以試試aptxxil essxnsis php啊,佢有隻水解蛋白可以train到bb免疫系統,我仔本身都易敏感,食呢隻都有改善。
想問問呢隻奶粉味道點,我聽人話水解蛋白係苦苦地,我怕bb唔飲…

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-4-13 01:59 PM 發表

想問問呢隻奶粉味道點,我聽人話水解蛋白係苦苦地,我怕bb唔飲…
我都有聽過,但我沖奶果時有試過味,苦味又唔覺,味道都係淡淡地咁,阿b都好肯食。

試用裝

引用:
原帖由 helenccheng 於 2021-4-12 10:07 PM 發表

低敏奶粉最好睇醫生介紹先好轉,如果想溫和DD既奶粉
ENFINITAS都係個唔錯既選擇,因為佢入面既成份有人奶成份,可以增加到bb既抵抗力
最主要係乳鐵蛋白,最珍貴都係呢個成份,就算初乳都係得10%左右

引用:
原帖由 latte_Coffee 於 2021-4-12 03:37 PM 發表

因為bb易敏感,醫生就建議轉低敏奶粉,想知有冇邊隻好,同埋轉低敏奶粉有冇話要點轉嫁?
醫生建議?
你應該問返醫生。

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-4-14 06:01 PM 發表

最主要係乳鐵蛋白,最珍貴都係呢個成份,就算初乳都係得10%左右
乳鐵蛋白我睇過資料,除左提升到抵抗力,
對腸道系統健康都有幫助

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-4-17 02:31 PM 發表

乳鐵蛋白我睇過資料,除左提升到抵抗力,
對腸道系統健康都有幫助
對腸道好係真,我女都轉左呢個牌子,由以前3日1次便便,到宜家可以每日都有一次

引用:
原帖由 ruiiijfu 於 2021-4-18 12:30 AM 發表

對腸道好係真,我女都轉左呢個牌子,由以前3日1次便便,到宜家可以每日都有一次
就算係3,4歲既小朋友都應該日日有便便,
幾個月既一曰2,3次都正常,呢d都係同奶粉有關

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]