• 瀏覽: 29,381
  • 回覆: 145
  • 追帖: 2
我朋友表姐個仔讀緊小學 最近聽佢分享 話佢工人做左件好過份既事 事情係咁樣:

佢個小一阿仔同屋企人講學校放假,點知佢地屋企人又冇走去FC,手冊都唔睇,就以為係真,點知第二日佢學校打嚟佢屋企話見唔到佢返學,之後工人接聽電話先發現原來係要返學既。事後工人將件事話返佢父母聽,根據我朋友講當時佢個表姐喺電話爆粗大鬧工人,話佢點解唔Check清楚佢係咪要返學?又話呢件事好嚴重,就算佢係講大話都好,但佢仲細,佢唔識分對與錯,但你作為看管佢既人,你竟然會甩漏。

我同我朋友一致認為呢個阿媽應該係痴痴地線,個仔明明係自己,講到好似外判個老母出去俾人湊咁,小一已經識講野識表達,就算唔識分都唔代表佢地細,所以無錯囉,錯就係錯架啦!港媽CLS!

熱賣及精選
呢啲老媽正到爆 有錯係人地錯 有著數永遠要攞咗先

忘記過去,面向前方,一個信念,理想必定達到
引用:
原帖由 jeychow 於 2021-4-12 10:26 AM 發表

所以有其母, 必有其子...

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2021-4-12 10:32 AM 發表

你講得冇錯!

引用:
原帖由 jeychow 於 2021-4-12 10:26 AM 發表

唉 真係經典

真相大白

做人當自強.不理智的就沒有意義嘛.
年輕人需要的不只是薪水,是薪水背後代表的東西,是薪水之外無法統計的價值,我們人在做有意義的事的時候特別快樂.
引用:
原帖由 我條腰好粗 於 2021-4-12 10:10 AM 發表

我朋友表姐個仔讀緊小學 最近聽佢分享 話佢工人做左件好過份既事 事情係咁樣:

佢個小一阿仔同屋企人講學校放假,點知佢地屋企人又冇走去FC,手冊都唔睇,就以為係真,點知第二日佢學校打嚟佢屋企話見唔到佢返學,之後工人接聽電話先發現原來係要返學既。事後工人將件事話返佢父母聽,根據我朋友講當時佢個表姐喺電話爆粗大鬧工人,話佢點解唔Check清楚佢係咪要返學?又話呢件事好嚴重,就算佢係講大話都好,但佢 ...
太過依賴個工人,搞出個大頭佛。

引用:

一個衰唔埋兩個好唔晒,但個工人都好大膽。

畀少少錢以為好撚巴閉

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2021-4-12 10:32 AM 發表

佢要加緊教育個仔,小朋友係學嘢增長知識嘅階段,更加要睇得好緊。

一睇就知係連登廢物佢老母級,永遠都係人錯唔係自己錯,又係想要香港變烏克蘭既垃圾

引用:
原帖由 niceyes 於 2021-4-12 11:14 AM 發表

工人好大膽?你最多話佢疏忽啫。況且學業呢啲野,我覺得父母最大責任,責無旁貸

引用:
原帖由 ok3 於 2021-4-12 11:22 AM 發表

工人好大膽?你最多話佢疏忽啫。況且學業呢啲野,我覺得父母最大責任,責無旁貸
當然父母最大責任啦,但係如果個工人幫個細路仔講大話有冇責任呢?

引用:
原帖由 ok3 於 2021-4-12 11:22 AM 發表

當個媽咪返工又要應付繁忙嘅工作,佢請工人返嚟湊仔照顧佢,係由工人接送放學,咁佢都要每日將個行程滙報比阿媽聽,你唔如實報告仲講大話?請問咁點樣照顧好小朋友呢?

引用:
原帖由 niceyes 於 2021-4-12 11:14 AM 發表

點解大膽

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]