• 瀏覽: 2,466
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
爸爸媽媽好早期已經買咗私樓
爸爸好早就走咗
媽媽一手湊大我哋兩姊弟
家人感情融洽
我同細佬一人一間房
就算我嫁咗出去都會間唔中返嚟瞓
但自從細佬有女朋友開始就同佢關係變曬

細佬單純內向, 佢女朋友係佢初戀
拍拖唔夠一年已經計劃結婚
細佬咩都聽曬個女人講
細路女友 一向同佢好少交流
因為平時見到我都好少打招呼, 感覺唔多識做,嗰陣時我都冇諗咁多

點知由佢哋準備結婚, 我就發覺越嚟越唔妥
佢哋結婚前屋企仲特別為佢地裝修
放咗十幾箱雜物喺我間房 (疫情之後我小左返去瞓)
由頭至尾都冇同我講聲
算我當佢哋結婚大曬 畀佢哋暫放
但到佢哋結完婚之後
依然將嗰十幾箱雜物放喺我間房
我有親口問過細佬幾時會搬走雜物,因為家姐想返嚟瞓
但問過佢幾次佢都支吾以對, 冇比答覆,感覺好似冇問題咁
之後我再語氣重少少 whatsapp佢問佢幾時搬走喺我嗰啲房嘅雜物, 佢覆都唔覆我
而且我一直都有同我媽咪反映
我媽咪都係唔贊成畀佢哋擺喺我間房
我媽咪都係叫佢哋快啲執走啲雜物
但可能媽咪難做 態度唔夠強硬

我超唔開心, 到咗有一日忍唔住
返屋企直接問我細佬幾時搬走啲嘢, 我話要返嚟瞓
點知單純嘅細佬突然開我波, 話我計較又話我態度差
仲要講啲好難聽嘅說話hurt家姐
總之佢唔就係唔想搬返啲嘢出嚟
我第一個感覺就係佢成個人變咗
以前嘅細佬係唔會咁樣講, 我心諗一定係個女人教佢講

其實我唔係唔畀佢哋擺
只係想知道佢哋擺到幾時
我唔想我間房無啦啦變成雜物房
屋企其實夠大唔係冇地方, 佢哋間房仲要係套房
點解佢哋明明裝左修仲要擺咁多雜物喺我間房
唔通佢哋想擺成世跟住霸咗我間房
佢哋擺我間房都係想我返嚟瞓啫

媽咪唔想我哋嗌咬, 提議買個櫃擺喺廳擺嘢
但細佬都係講唔出幾時搬走啲嘢
正當我哋嗌到大家都唔讓步之際
恐怖弟婦突然之間喺房喊住衝出嚟執嘢走, 狂喊又執嘢
我心諗十萬個為什麼關佢叉事
媽咪細佬即刻叫佢唔好走
恐怖弟婦仲要發爛渣 問我點解要set個deadline 叫佢執走啲雜物
我哋家事關佢鬼事就出嚟做架兩
真係膽大包天, 霸咗我間房擺嘢仲要聲大夾惡
我先係苦主, 無啦啦間房變咗雜物房冇得返嚟瞓
到最後恐怖弟婦好唔忿氣咁pet曬啲雜物出廳

我記得好耐之前
聽過爸媽係諗住間屋係同細佬一人一半
但依家成個感覺畀我就係細佬同弟婦想攞咗間屋
第一步就要趕走家姐
結完婚唔夠一個月就現型

其實媽咪都覺得佢無啦啦喊住出嚟發脾氣好唔成熟加幼稚
但媽咪覺得都嫁入嚟可以點 左右做人難
媽咪成日叫我哋一人讓一步
媽咪想家和萬事興
我真係好驚個女人一直落藥
洗我細佬腦

我媽咪都好錫我同細佬
見到佢咁傷心, 我真係超難受

恐怖弟婦啲手段 層出不窮
同媽咪講話我突然返嚟迫佢執野, 扮曬委屈
我想澄清我唔係突然返嚟, 嗰度我屋企我鍾意幾時返就幾時返
同埋我係有講聲, 而且一直以嚟都有問細佬幾時執走我房野
我先係最委屈嗰個啊!

感覺恐怖弟婦會繼續玩嘢。。。
唉各位絲打我應該點做

熱賣及精選
引用:
原帖由 天大嘅秘密 於 2021-4-11 10:18 AM 發表

爸爸好早就走咗
媽媽一手湊大我哋兩姊弟
家人感情融洽
我同細佬一人一間房

細佬咩都聽曬個女人講
因為平時見到我都好少打招呼, 感覺唔多識做,嗰陣時我都冇諗咁多

點知由佢哋準備結婚,  ...
泥而家至知條女恐怖太遲啦!

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-4-11 10:25 AM 發表

泥而家至知條女恐怖太遲啦!
下。。。。。。嗚,點算Y

你又放啲雜物去佢房囉。

引用:
原帖由 天大嘅秘密 於 2021-4-11 10:18 AM 發表

爸爸好早就走咗
媽媽一手湊大我哋兩姊弟
家人感情融洽
我同細佬一人一間房

細佬咩都聽曬個女人講

點知由佢哋準備結婚, ...
有咩點算,臭西忌婦哭住咁辦委屈,仲有好多好戲計算系後頭,你就企硬,但唔好同細佬反面,反面就中計,以後專捉臭西短處,趕佢出門口

搞掂你老母,佢一死,你就賣屋,分一半俾你細佬,以後老死不相來往

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-4-11 10:37 AM 發表

搞掂你老母,佢一死,你就賣屋,分一半俾你細佬,以後老死不相來往
但可能細佬同恐怖弟婦 都會發功 落我阿媽葯
而且佢仔嚟㗎嘛, 佢一定覺得佢攞大份啲。。。。
成日都提住我嫁咗出去,外家,正pk

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-4-11 10:33 AM 發表

有咩點算,臭西忌婦哭住咁辦委屈,仲有好多好戲計算系後頭,你就企硬,但唔好同細佬反面,反面就中計,以後專捉臭西短處,趕佢出門口
細佬都已經變左了, 都唔理我呢個家姐了
淨係識黐住個衰女人

引用:
原帖由 天大嘅秘密 於 2021-4-11 10:40 AM 發表

但可能細佬同恐怖弟婦 都會發功 落我阿媽葯
而且佢仔嚟㗎嘛, 佢一定覺得佢攞大份啲。。。。
成日都提住我嫁咗出去,外家,正pk
其實我細佬同你細佬一個西樣,有一日佢同我講,佢地有兩個細路至唔可以離婚,佢老婆好令人討厭,其實佢知道佢自己受緊苦難。
  總有一日你細佬亦會知道垃圾婚姻的"好處"

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-4-11 10:45 AM 發表

其實我細佬同你細佬一個西樣,有一日佢同我講,佢地有兩個細路至唔可以離婚,佢老婆好令人討厭,其實佢知道佢自己受緊苦難。
  總有一日你細佬亦會知道垃圾婚姻的"好處"
唔怪得絲打咁有共鳴, 原來大家都經歷過
多謝你撐, 希望我細佬有一日會醒覺la唉

弟婦係知你細佬有樓,嫁入你哋家,目標明確,她落藥係一定。
首先間屋,屋主係樓主媽媽,細佬婚後住喺度,層樓已經一半機會係細佬。
而樓主亦已婚有自己家,主力看樓主媽媽決定,如何樓主夫家已是私家樓,結果不會因為你得閒返屋企瞓一晚半晚就有一半是妳。(看你媽決定,未來就算賣樓換大D,可能樓主細佬也不會想分一半給你,你要有心理準備)

引用:

爸爸好早就走咗
媽媽一手湊大我哋兩姊弟
家人感情融洽
我同細佬一人一間房

細佬咩都聽曬個女人講

弱雞處男第一次拍拖就遇著個心機港女
今次死緊了

引用:

爸爸好早就走咗
媽媽一手湊大我哋兩姊弟
家人感情融洽
我同細佬一人一間房

細佬咩都聽曬個女人講

趁早叫你媽兌現當年承諾,立份遺囑表明樓係1人1半
雖然立左都可以改,但起碼保底先
至於你個弟婦 如你都幾肯定佢係貪錢先嫁入黎
你pk d可以設局 介紹高富帥佢識 等佢綠你細佬
到時人贜並獲 你細佬應該都忍唔到

嫁左出去仲想點, 唔通趕佢地走, 就算你出聲趕佢地都走唔到去邊, 你媽仲一齊住

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-4-11 10:37 AM 發表

系嘅,冇結婚前就要睇清楚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]