• 瀏覽: 841
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
我已經死哂心...一開始就係一個錯誤,一步錯 步步錯...

好好地去專注照顧小朋友同工作....

感情....算了吧 沒幾個好男人....

熱賣及精選
引用:
原帖由 海島Cute屋 於 2021-4-9 02:19 PM 發表

我已經死哂心...一開始就係一個錯誤,一步錯 步步錯...

好好地去專注照顧小朋友同工作....

感情....算了吧 沒幾個好男人....
離婚了?

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-9 03:18 PM 發表

離婚了?
未行動....我應該決定咗

引用:
原帖由 海島Cute屋 於 2021-4-9 03:19 PM 發表

未行動....我應該決定咗
搞得掂先好喎,養兩件唔易!

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-9 03:23 PM 發表

搞得掂先好喎,養兩件唔易!
可以

你老公知道你心意已決未?
還是你哋既婚姻,在無聲無色中死去。。。

抱緊我:扭轉夫妻相處的七種對話 --> 推介給想改善相方關係的人, 作者係做婚姻輔導工作
如何相愛/相處,重要的偏偏學校冇教

書中所講的輔導個案,都是我們可能遇到的,婚姻相處上的問題/技巧,萬變不離其中

社工見意先睇 對話一,先停止嘈咬,再學如何製造多一點的愛
引用:
原帖由 john1979 於 2021-4-9 04:51 PM 發表

我有坦白同佢講 佢仲未完全接受到

引用:
原帖由 john1979 於 2021-4-9 04:51 PM 發表

一言難盡

衰乜先  家暴 ?偷食?總有溝通包容原諒解決的機會   如果一意辜行 不是2個人辛苦 而係仔女幸福2個家庭的決裂  三思  我係過來人  男女之間冇對錯 只有包容溝通原諒 無孤是仔女 欠一個完美完整家  之後男女誰幸福也好始終彌補不了小朋友嘅幸福童年  三思

一個女人仔帶住兩個小朋友,太唔容易啦!唔好衝動冷靜吓呀!

引用:
原帖由 海島Cute屋 於 2021-4-9 05:57 PM 發表

我有坦白同佢講 佢仲未完全接受到
咁睇黎佢係如夢初醒,男人好多時都係後知後覺,你哋有小朋友,有冇諗過去見輔導睇下有冇得救? 始終都盡下力挽救

抱緊我:扭轉夫妻相處的七種對話 --> 推介給想改善相方關係的人, 作者係做婚姻輔導工作
如何相愛/相處,重要的偏偏學校冇教

書中所講的輔導個案,都是我們可能遇到的,婚姻相處上的問題/技巧,萬變不離其中

社工見意先睇 對話一,先停止嘈咬,再學如何製造多一點的愛
離婚都想好了,不如想佢有咩改變直接提出來,看看有沒有彎轉?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]