• 瀏覽: 2,830
  • 回覆: 53
  • 追帖: 2
有一個識左差唔多三年既女仔
之前我係一次被人當兵既情況下
好傷心 呢個女仔開解我好多 拉左我出番黎
之前都會間中囉野比佢當見下面
佢生日都有我送生日禮物比佢(早過其他人)
早幾日約佢食飯
因為佢岩岩搬過去果頭
未食完已經主動同我講要唔要去行下廟街
之後去到一間麵包鋪 買麵包果陣 我想幫佢比錢
佢捉住我隻手唔比我俾  到比完錢佢先放開
跟住係廟街附近周圍行 佢話每次朋友黎佢屋企
佢都會帶佢地係附近周圍行 但係我發現佢明明行過咁多次 都好似有好多野未見過咁
然後去到一間賣雪藏野既鋪頭 我都係搶住比錢
佢再一次捉住我隻手唔俾我比錢
之後行到佢屋企樓下附近
問我知唔知佢住邊棟樓 我答岩左
之後送到佢樓下 佢同我講88 一邊行上樓
一邊係咁回頭望我
想問下 我有無機會

熱賣及精選
引用:
原帖由 nokia3510 於 2021-4-8 01:29 AM 發表

早幾日約佢食飯
因為佢岩岩搬過去果頭
佢都會帶佢 ...
你夠膽大心細就一定有機~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nokia3510 於 2021-4-8 01:29 AM 發表

早幾日約佢食飯
因為佢岩岩搬過去果頭
佢都會帶佢 ...
明顯比晒signal你啦
比啲勇氣約多佢幾次去行街睇戲
搵啲有情調少少既餐廳食飯
感覺一到既時候唔係你拖佢手就佢捉住你架啦
唔好要人又等多三年,女人青春有限
你再唔去我馬我就溝左佢架啦

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-8 03:19 AM 發表

明顯比晒signal你啦
比啲勇氣約多佢幾次去行街睇戲
搵啲有情調少少既餐廳食飯
感覺一到既時候唔係你拖佢手就佢捉住你架啦
唔好要人又等多三年,女人青春有限
你再唔去我馬我就溝左佢架啦
我都明
我驚我get錯意思
到時朋友都無得做
我會多啲約佢食飯行街

引用:
原帖由 nokia3510 於 2021-4-8 03:21 AM 發表

我都明
我驚我get錯意思
到時朋友都無得做
我會多啲約佢食飯行街
咁我又無話叫你一下子拖佢表白又剩
做住啲軟措施先,多點關心,多點問候
起碼比人覺得你care佢
唔好心急,一切遁序漸進自然會水到渠成

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-8 03:27 AM 發表

咁我又無話叫你一下子拖佢表白又剩
做住啲軟措施先,多點關心,多點問候
起碼比人覺得你care佢
唔好心急,一切遁序漸進自然會水到渠成
我都係想咁
我身邊啲人係咁叫我表白表白...
如果get錯左 表白就隨時朋友都無得做
我會慢慢逐步黎

引用:
原帖由 nokia3510 於 2021-4-8 03:29 AM 發表

我都係想咁
我身邊啲人係咁叫我表白表白...
如果get錯左 表白就隨時朋友都無得做
我會慢慢逐步黎
佢地經驗少姐
信我

回覆 引用 TOP

我又搵唔到signal位喎我覺得啲行為好平常
不過鐘意人就大膽啲,可以做多啲令佢窩心嘅事打動佢
但又唔好太猴禽嚇親人
加油

回覆 引用 TOP

直接問佢

甫相逢,又要辭君去。
歸去歸去,願君早日來廝聚。
朔風翻,揉得紅英碎。
向誰傾吐相思句,一聲珍重淚兩行。
從此相思斷腸肝,回憶當初定情日,
知君不似負心郎。
引用:

早幾日約佢食飯
因為佢岩岩搬過去果頭
佢都會帶佢 ...
佢叫你留返啲錢叫雞🤷🏼‍♂️

回覆 引用 TOP

加油呀

回覆 引用 TOP

3年仲俾唔到錢?都無當你係自己人

回覆 引用 TOP

引用:

早幾日約佢食飯
因為佢岩岩搬過去果頭
佢都會帶佢 ...
機會留俾有準備嘅人,你……準備好未!?

回覆 引用 TOP

首先交往唔一定要表白, 行街睇戲最緊要開心就得啦, 水到渠成就是你明佢明, 如果到咗佢要你表白個時, 你自然識做.

再有無所謂get錯意思, 女仔肯同意你行街睇戲就是一種意思, 無人得閒去同唔鍾意的人一起行街睇戲啩. 不過同你行街睇戲, 唔代表要表白, 恨嫁, 你自己要把握程度.

希望幫到你

似你鐘意人地多過人地鐘意你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]