• 瀏覽: 19,980
  • 回覆: 124
人地放假食乜都得,關你 9事咩,食燒烤又話有味,食咖喱又有味,體諒下別人啦!

熱賣及精選
引用:
原帖由 emmamami 於 2021-4-7 03:02 PM 發表

早兩三個月已經發現工人姐姐會半夜係廁所食煙請佢之前明明已經同佢公司傾過唔想個有吸煙習慣嘅姐姐,我當時同佢講一係佢戒煙,一係我叫公司再搵嗰個。
講完之後佢再冇係廁所食煙,我以為佢已經戒咗,呢幾日長假我都直接放足佢五日假,反正平時我都少係屋企做家務,咪當對佢好啲,家務我自己做返,但係洗衫嗰時聞到一陣煙味,我原本都以為係隔離屋有人食煙先有呢陣 ...
我同情你,一個混身煙味的人長時間在身邊,真是好困擾。而且你聘用前已聲明不要吸煙的女人,這是agent的錯,應找 agent算賬。吸煙危害健康,快快換人。

外邊食又唔撚得!奴隸呀?

濕鳩僱主

引用:
原帖由 emmamami 於 2021-4-7 03:02 PM 發表

早兩三個月已經發現工人姐姐會半夜係廁所食煙請佢之前明明已經同佢公司傾過唔想個有吸煙習慣嘅姐姐,我當時同佢講一係佢戒煙,一係我叫公司再搵嗰個。
講完之後佢再冇係廁所食煙,我以為佢已經戒咗,呢幾日長假我都直接放足佢五日假,反正平時我都少係屋企做家務,咪當對佢好啲,家務我自己做返,但係洗衫嗰時聞到一陣煙味,我原本都以為係隔離屋有人食煙先有呢陣 ...
我試過聞到賓姐有精味

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-4-7 07:06 PM 發表

刻9薄
簡真當奴隸甘使

引用:
原帖由 專浦常平 於 2021-4-7 10:26 PM 發表

無錯呀,工人過得黎香港就係黎做奴隸,唔可以有任何人權,食煙飲酒當然唔得,因為佢地係狗,係奴隸,心情唔好仲可以搵藤條打,係咪咁呀?其實樓主有咁唸法完全唔出奇,香港起碼佔半數僱主都係咁,放心,你唔係第一個。
飄洋過海過得黎做野都係成年人,唔係小朋友,你返工有壓力,你識得用自己方法解壓,就唔比人有壓力?唔比人用自己方法解壓?當然前提係唔犯法
不過都係果句,樓主放心,你唔係第一個當工人係狗既僱主
反而呢D撲街當狗如自出的仔女甘好

放假點止吸煙😗
分分放假時既人工仲高過你請佢既人工🤣

女孩子抽煙,接受唔到

引用:

睇你個姐姐都係鍾意玩,因住佢遲帶埋啲病毒返嚟。

果D幫麻甩佬含完既有浸臭鳩味呀、難頂過食煙!

樓主on柒9,工人唔係奴隸唔係監犯呀,放假去玩食煙飲酒關你呢個老闆9事呀?

引用:

發覺衫有煙味,底底有異味,是嗎?

突然發現老公係外面偷偷食煙,一係戒,一係離婚

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2021-4-7 03:49 PM 發表

痴鳩線,放假喺外面煙酒都要管?人哋同你打工咋,唔係做你奴隸呀!
你無睇內文?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]