• 瀏覽: 2,414
  • 回覆: 15
  • 追帖: 2
點揀老師好?

係咪要試到同個老師夾先決定比佢學?

但有時同老師夾,又未必教得好好 (身邊總有呢D個案出現)

熱賣及精選
引用:
原帖由 AnsonLHM 於 2021-4-7 09:45 AM 發表

點揀老師好?

兩難。

教得好時, 未必夾。

夾得好時, 未必教得好。

如果當兩種情況都出現時, 我覺得不如等到成年後才學,

成年後才學, 一樣學得成, 而且成年人可以按照自己的喜好,

轉換適合自己的老師。

假如, 唔想等子女成年後才學, 不如由父母去學,

然後由父母親自教, 咁就一定教得最好。

🤣😂😆🍜🥣🍧🍨🥧🎂🍫🍬🍭🍡🍯🍮🐥

◉超覺醒方法:  https://drive.google.com/open?id=1ZzDkklv7CTGvKDvIjQsGSqMDSZ-CcBmn  ൽ

▶️🐥🐣✨🌏🌟
相信老師,仲系相信自己?

好多琴行都係按月收費, 試學幾堂, 小朋友唔鐘意個老師就轉過第二間

我囡囡也系4歲,依家只想讓佢盡情玩耍就好

相信老師

引用:
原帖由 電梯忽然魚 於 2021-4-11 07:08 PM 發表

相信老師,仲系相信自己?
因為我都算係緊張大師

引用:
原帖由 袋中忠羊 於 2021-4-13 03:08 PM 發表

我囡囡也系4歲,依家只想讓佢盡情玩耍就好
嗯,或者我唔好期望太多先

引用:
原帖由 黃金工程 於 2021-4-8 11:49 PM 發表

兩難。

教得好時, 未必夾。

夾得好時, 未必教得好。

如果當兩種情況都出現時, 我覺得不如等到成年後才學,

成年後才學, 一樣學得成, 而且成年人可以按照自己的喜好,

轉換適合自己的老師。

假如, 唔想等子女成年後才學, 不如由父母去學,

然後由父母親自教, 咁就一定教得最好。
因為現階段都想比囡囡試下

學琴好漫長,早期我都比阿女試吓先

大行試過,去老師studio試過,都唔啱。

後尾刨好多教育谷,whatsapp谷

發現到一間倫敦嘅琴鋼學院,寫住新興學琴方法,所以去查詢下 ,試試下就學到依家。

所以,唔一定一次就搞掂,可能試多幾間或者幾個老師先搵到   最適合嘅。

引用:
原帖由 HaydenBB 於 2021-4-22 12:19 PM 發表

學琴好漫長,早期我都比阿女試吓先

大行試過,去老師studio試過,都唔啱。

後尾刨好多教育谷,whatsapp谷

發現到一間倫敦嘅琴鋼學院,寫住新興學琴方法,所以去查詢下 ,試試下就學到依家。

所以,唔一定一次就搞掂,可能試多幾間或者幾個老師先搵到   最適合嘅。
倫敦嘅琴鋼學院?
係邊間? 可以講多少少?

學琴漫長

引用:
原帖由 AnsonLHM 於 2021-4-7 09:45 AM 發表

點揀老師好?

梗係試堂先架啦.

嗯,或者我唔好期望太多先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]