• 瀏覽: 2,064
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
想問吓各位SIS,男朋友或者老公有冇俾家用?會比幾多?可唔可以分享吓~

熱賣及精選
引用:
原帖由 一夜無眠 於 2021-4-6 07:45 PM 發表

純討論家用問題,不喜勿插
想問吓各位SiS,男朋友/老公會唔會俾家用?會俾幾多?可唔可以分享吓~~

背景:男友月入26k,一齊7年,二人一貓,唔使交租
我無業左半年,從第二個月開始佢每個月都比二千我。
我一個星期煮五餐晚飯,有時仲會煮早餐俾佢,屋企清潔我搞,貓都係我自己養同照顧。
平時出街都係佢比,去超市/買日用品可以碌佢卡開公數,我依家都算係家庭主婦咁,但二千對我來講真係太少,明示暗示過佢都冇 ...
你地幾大?
依個年代仲諗住靠晒個男人養啊?佢飛左你你就扒街
講真,你男友係完全可以唔比錢你再搵過件
一齊七年睇怕都係時候啦

我諗佢期望你出返嚟做嘢,佢覺得你可以一邊返工,一邊做家務煮飯養貓處理賬單。
做全職主婦只是你一廂情願。

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-6 08:46 PM 發表

你地幾大?
依個年代仲諗住靠晒個男人養啊?佢飛左你你就扒街
講真,你男友係完全可以唔比錢你再搵過件
一齊七年睇怕都係時候啦
其實我都有一邊搵工同一路都繼續run緊online shop
男人養女人好出奇?
一邊享受我嘅照顧但係我唔使生活咩?
祝福你搵到個唔使你養,自己靠自己做到65歲嘅老婆啦 真心

引用:
原帖由 Demetrius 於 2021-4-6 09:02 PM 發表

我諗佢期望你出返嚟做嘢,佢覺得你可以一邊返工,一邊做家務煮飯養貓處理賬單。
做全職主婦只是你一廂情願。
我返唔返工佢冇咩特別, 但係佢有講過如果我返工 七八點收工都仲可以返屋企煮飯......同你講嘅都類似

引用:
原帖由 一夜無眠 於 2021-4-6 10:12 PM 發表

其實我都有一邊搵工同一路都繼續run緊online shop
男人養女人好出奇?
一邊享受我嘅照顧但係我唔使生活咩?
祝福你搵到個唔使你養,自己靠自己做到65歲嘅老婆啦 真心
多謝,我搵到同埋已婚,但未夠65歲
兩個人一齊係要共同進步
傻女教精你啦,女人有自己事業唔使靠男人同時有個保障
咁就唔使成日睇男人臉色,分分鐘對方仲會忌你幾分
男人養女人唔出奇,佢先搵得兩萬幾咁少就諗住養埋你?
係就唔會比得幾千蚊叫你食自己啦
你仲以為自己為佢做左好多野好重要,其實根本大把女人都做得到
簡單講你男友無左你一樣生存到,乖乖地出黎打工養活自己啦

講得係難聽啲但事實

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-6 10:21 PM 發表

兩個人一齊係要共同進步
講得係難聽啲但事實,男人養女人唔出奇,佢先搵得兩萬幾咁少就諗住養埋你?
你以為自己做左好多野,其實根本其他女人都做得到
簡單講你男友無左你一樣生存到,乖乖地出黎打工養自己啦
恭喜你 唔洗男人錢又顧到屋企 咁好嘅女人 你要好好珍惜啊

要錢用就直接同佢要錢

引用:
原帖由 一夜無眠 於 2021-4-6 07:45 PM 發表

純討論家用問題,不喜勿插
想問吓各位SiS,男朋友/老公會唔會俾家用?會俾幾多?可唔可以分享吓~~

背景:男友月入26k,一齊7年,二人一貓,唔使交租
我無業左半年,從第二個月開始佢每個月都比二千我。
我一個星期煮五餐晚飯,有時仲會煮早餐俾佢,屋企清潔我搞,貓都係我自己養同照顧。
平時出街都係佢比,去超市/買日用品可以碌佢卡開公數,我依家都算係家庭主婦咁,但二千對我來講真係太少,明示暗示過佢都冇 ...
我覺得真係太少錢

引用:
原帖由 subming 於 2021-4-6 11:54 PM 發表

要錢用就直接同佢要錢
佢想攞錢,但佢俾唔俾佢係一個問題。

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-6 10:21 PM 發表

兩個人一齊係要共同進步
男人養女人唔出奇,佢先搵得兩萬幾咁少就諗住養埋你?
係就唔會比得幾千蚊叫你食自己啦
你仲以為自己為佢做左好多野好重要,其實根本大把女人都做得到
簡單講你男友無左你一樣生存到,乖乖地出黎打工養活自己啦 ...
啱呀有道理,最好自己靠自己。

引用:
原帖由 niceyes 於 7/4/2021 01:58 發表

佢想攞錢,但佢俾唔俾佢係一個問題。
無收入佢係知、要錢用點會唔俾、佢好難拒絕

引用:
原帖由 subming 於 2021-4-7 03:17 AM 發表

無收入佢係知、要錢用點會唔俾、佢好難拒絕
睇佢個款就係問都唔俾錢嗰隻

引用:
原帖由 niceyes 於 7/4/2021 03:19 發表

睇佢個款就係問都唔俾錢嗰隻
咁使乜跟佢

引用:
原帖由 subming 於 2021-4-7 03:45 AM 發表

咁使乜跟佢
跟咗佢七年唔通即刻走?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]