• 瀏覽: 17,474
  • 回覆: 542
  • 追帖: 3
2016年工作上識咗個男仔,2021年1月尾向我個男仔表白話「我其實鍾意咗佢已經有四年」之前佢一直有誤會我鍾意咗其他人,不過知道個男仔係工作狂就算一齊到都要好多野遷就佢,然後佢今年3月尾佢突然問我得唔得閒出去同佢食個飯,佢話呢排疫情基本無同其他出過去,真心請教大家,其實佢主動搵返我出去係有咩諗法?

交代之前:2017年果陣我地出第三次街,佢有試過主動拖埋我到,但我當時覺得發展太快縮開咗...之後佢都有多次主動單獨約我出去,但就因為種種原因比我搞到佢冷卻咗...我都知自己問題係猶豫不決,唔知自己想點

熱賣及精選
情感路上
跟著感覺走便可
年青    可以犯犯錯
年紀大了更不應呆坐

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2021-4-2 09:41 PM 發表

2016年工作上識咗個男仔,2021年1月尾向我個男仔表白話「我其實鍾意咗佢已經有四年」之前佢一直有誤會我鍾意咗其他人,不過知道個男仔係工作狂就算一齊到都要好多野遷就佢,然後佢今年3月尾佢突然問我得唔得閒出去同佢食個飯,佢話呢排疫情基本無同其他出過去,真心請教大家,其實佢主動搵返我出去係有咩諗法?

交代之前:2017年果陣我地出第三次街,佢有試過主動拖埋我到,但我當時覺得發展太快縮開咗...之後 ...
拖成四年先表白

引用:
原帖由 sailorbb 於 2021-4-3 12:10 AM 發表

情感路上
跟著感覺走便可
年青    可以犯犯錯
年紀大了更不應呆坐
我都有whatsapp 入面聊佢傾閒計,閒計中佢突然lag lag地機問我一唔一齊出去食飯?基本我就成個假期都好很閒,知道佢比我忙就請佢比個時間我同佢夾,然後佢又突然轉咗話題,未回應返下星期係咪真係出去喎?我宜家諗緊佢係咪「怯場?」佢果種猶豫性格,左諗右諗依然不變

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-3 12:26 AM 發表

拖成四年先表白
係啦 人生又浪費咗四年,起初佢又覺得我玩玩下,我又覺得佢玩家...大家不信任大家情況下咁就四年,其實我已經當無咗呢段感情,但每次我想放棄佢時佢就偏偏再次出現...

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2021-4-3 12:36 AM 發表

係啦 人生又浪費咗四年,起初佢又覺得我玩玩下,我又覺得佢玩家...大家不信任大家情況下咁就四年,其實我已經當無咗呢段感情,但每次我想放棄佢時佢就偏偏再次出現...
鐘意人就早啲講啦,仲話自己有對象比假希望人
唔係淨係女人先有青春

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2021-4-3 12:36 AM 發表

你同佢表白完,大家都無一齊就知對方唔鍾意你
佢隔一排又搵返你,可見佢悶悶哋而搵吓你

俾我就唔會睬佢

星星太陽花~~~~~~~~
引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-3 12:41 AM 發表

鐘意人就早啲講啦,仲話自己有對象比假希望人
唔係淨係女人先有青春
早排果個誤會其實我喊咗好多日,佢都無彩我一排,我心諗如果佢對我無野嘅話,點解佢要嬲或者唔開心?點解我講有對象時佢要比呢種反應?

最後我都係要自爆四年以嚟都係鍾意佢,佢係態度上係有扭轉,咁佢宜家主動約我食飯,但又唔比個確認時間,其實佢係咪怯場?定只係普通食飯?我真係唔知

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2021-4-3 12:47 AM 發表

早排果個誤會其實我喊咗好多日,佢都無彩我一排,我心諗如果佢對我無野嘅話,點解佢要嬲或者唔開心?點解我講有對象時佢要比呢種反應?

最後我都係要自爆四年以嚟都係鍾意佢,佢係態度上係有扭轉,咁佢宜家主動約我食飯,但又唔比個確認時間,其實佢係咪怯場?定只係普通食飯?我真係唔知
你四年拖拖拉拉又話自己有對象呃人
換轉我係個男既真係費事彩你啦
你比人感覺只係當人係FD/收兵
有啲咩食飯好快啲講清楚,有個答案得個明白
唔好再玩埋啲白痴無聊心理戰

利申:一齊未夠四年結埋婚

引用:
原帖由 ★村姑★ 於 2021-4-3 12:45 AM 發表

你同佢表白完,大家都無一齊就知對方唔鍾意你
佢隔一排又搵返你,可見佢悶悶哋而搵吓你

俾我就唔會睬佢
我知我唔係佢鍾意果類型,佢都有講自己一直都難識女朋友,咁我都有推薦佢去交友App識女仔,不過都四至五年,佢依舊係鍾意工作多過識女仔,或者佢有女友收埋無同我講,但見佢同女性嘅相處方式我又唔覺得佢真係有女朋友,我又唔介意佢悶悶地搵我出去,因為佢同我都單獨咗十幾廿次出街,佢都無多手多腳正正經經,係我太癈會忍唔到想見佢羅,我認

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-3 12:55 AM 發表

你四年拖拖拉拉又話自己有對象呃人
換轉我係個男既真係費事彩你啦
你比人感覺只係當人係FD/收兵
有啲咩食飯好快啲講清楚,有個答案得個明白
唔好再玩埋啲白痴無聊心理戰

利申:一齊未夠四年結埋婚
果下我係暗示佢聽,但佢誤會咗我鍾意第二個男仔,當然呢四年都有同其他男仔約會見面嘅,但就無感覺就無感覺,唔想發展就唔想。吸引唔到就吸引唔到?(好似我吸引唔到呢個男仔一樣)每次出街食飯,我都會一人一餐絕對無收兵或呃飯食嘅情況

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2021-4-3 01:01 AM 發表

我知我唔係佢鍾意果類型,佢都有講自己一直都難識女朋友,咁我都有推薦佢去交友App識女仔,不過都四至五年,佢依舊係鍾意工作多過識女仔,或者佢有女友收埋無同我講,但見佢同女性嘅相處方式我又唔覺得佢真係有女朋友,我又唔介意佢悶悶地搵我出去,因為佢同我都單獨咗十幾廿次出街,佢都無多手多腳正正經經,係我太癈會忍唔到想見佢羅,我認
呢個男仔...印象中之前你講過佢係做生意....
其實都拖拖拉拉咗4年,若然真係鍾意就唔會拖拉咗4年咁耐.....
你唔介意繼續蹉跎歲月嘅,就繼續啦.....

星星太陽花~~~~~~~~
引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2021-4-3 01:08 AM 發表

果下我係暗示佢聽,但佢誤會咗我鍾意第二個男仔,當然呢四年都有同其他男仔約會見面嘅,但就無感覺就無感覺,唔想發展就唔想。吸引唔到就吸引唔到?(好似我吸引唔到呢個男仔一樣)每次出街食飯,我都會一人一餐絕對無收兵或呃飯食嘅情況
我淨係同你講野都覺得你拖拉又煩
我叫你同佢食飯講清楚啊,你答好咪得囉
又解釋又一堆無必要既野,都過左去啦

引用:
原帖由 ★村姑★ 於 2021-4-3 01:14 AM 發表

呢個男仔...印象中之前你講過佢係做生意....
其實都拖拖拉拉咗4年,若然真係鍾意就唔會拖拉咗4年咁耐.....
你唔介意繼續蹉跎歲月嘅,就繼續啦.....
呢段時間飲食業都係不景氣,你果然係好記性,真2017-2020都四年,2021年我覺得都要了結,我都唔明點解仲未搵到人取代佢,佢今次約我係咪想測試自己魅力?估唔到連黃大仙都話呢段姻緣係蹉跎「準確無誤」

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-3 01:17 AM 發表

我淨係同你講野都覺得你拖拉又煩
我叫你同佢食飯講清楚啊,你答好咪得囉
又解釋又一堆無必要既野,都過左去啦
明顯就係我未放低我承認

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]