• 瀏覽: 9,297
  • 回覆: 65
  • 追帖: 1
怎樣既可以減肥又可以吃肉

熱賣及精選
引用:
原帖由 核心異結他 於 2021-3-31 03:23 PM 發表

怎樣既可以減肥又可以吃肉
減肥一向都可以吃肉

邊個同你講唔食得?

熄燈,鎖門,爆大鑊
減肥是可以吃肉的,到是不可以吃豬肉,羊肉,還有脂肪比較好的肉類,建議吃一些,雞胸肉,牛肉,魚,海蝦,都可以因為這些都是補充蛋白質的,減肥要科學減肥哦!加油祝你早日成功

有好多歷史悠久錯誤的信息,深入民心

好多好多人的常識都認為減肥不要吃肉
吃蛋不要食蛋黃⋯⋯
嘗試去修正他們的想法絕不容易,
他們會覺得係你自己唔識野

[imghttp://www.esnips.com/imageable/medium/ca8a09eef38846cca4785bb264c4e577/du=372ed63cec93102a928d0015173e3082&uu=51d04e0612d44a8aae8abbeca40c1ab5&dt=1199724223000&fu=89ebc840b6bc40c69afaedef1779cb4a[\img]
加大鍛煉強度,多跑多走

坊間流傳有食肉減肥的方法,可以 GOOGLE 找找
不過就吾係好健康

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-4-1 03:13 PM 發表

有好多歷史悠久錯誤的信息,深入民心

好多好多人的常識都認為減肥不要吃肉
吃蛋不要食蛋黃⋯⋯
嘗試去修正他們的想法絕不容易,
他們會覺得係你自己唔識野
其實錯誤嘅信息,可能今天都製造緊
例如有些流行飲食,研究數據少,執行方式可以好大差異,所以要大家長時間實行後,將來才有真正答案
正如當年一樣

唔少人本身都無興趣深究原理/原因
只聽大眾、不聽少數、追新潮、不去思考、不去求證、只顧數字...
所以多講都未必有用
但當你真係幫佢地改善咗症狀、三高等問題之後
佢地就會比較主動去了解

減肥更加要食肉,只要食對方法

引用:
原帖由 stonelady 於 2021-4-3 11:21 發表

其實錯誤嘅信息,可能今天都製造緊
例如有些流行飲食,研究數據少,執行方式可以好大差異,所以要大家長時間實行後,將來才有真正答案
正如當年一樣

唔少人本身都無興趣深究原理/原因
只聽大眾、不聽少數、追新潮、不去思考、不去求證、只顧數字...
所以多講都未必有用
但當你真係幫佢地改善咗症狀、三高等問題之後
佢地就會比較主動去了解
我諗呢版好多人嘅目標只係減總體重,
唔理減咗嘅係脂肪、肌肉定係水份,
總之著衫靚就得,更加唔理乜嘢三高。
而且好少人特登去驗有冇三高。
唔驗,就即係冇啦。

生銅飲食,食到你飽飽都無問題!!!

生銅

引用:
原帖由 海灘活潑的牛牛 於 2021-3-31 09:28 PM 發表

減肥是可以吃肉的,到是不可以吃豬肉,羊肉,還有脂肪比較好的肉類,建議吃一些,雞胸肉,牛肉,魚,海蝦,都可以因為這些都是補充蛋白質的,減肥要科學減肥哦!加油祝你早日成功
「減肥是可以吃肉的,到是不可以吃豬肉,羊肉」

有咩根據

「建議吃一些,雞胸肉,牛肉,魚,海蝦」

一般建議係盡量食白肉唔食紅肉,你叫人戒豬戒羊,但又食牛

豬羊牛同樣係紅肉喎

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-3-31 08:23 PM 發表

減肥一向都可以吃肉

邊個同你講唔食得?
可能樓主只系想分享肉照

我早午晚 3餐,由180磅減至135磅。

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2021-4-4 11:31 AM 發表

12229703 12229704

我早午晚 3餐,由180磅減至135磅。
幾耐時間

p.s.見到啲大陸電話感到厭惡

熄燈,鎖門,爆大鑊
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]