• 瀏覽: 5,295
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-4-4 12:37 PM 發表

幾耐時間

p.s.見到啲大陸電話感到厭惡
我明白, 厭惡 有好大程度出於無知。

熱賣及精選
引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2021-4-4 12:56 PM 發表

我明白, 厭惡 有好大程度出於無知。
no

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-4-4 01:10 PM 發表

no
No? 正如當年講緊Mac 機好定pc 好,windows 定Linux,能力決定於傾向,厭惡表現無知。

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2021-4-4 01:14 PM 發表

No? 正如當年講緊Mac 機好定pc 好,windows 定Linux,能力決定於傾向,厭惡表現無知。
你覺得啫

因為人哋厭惡緊一啲你自己鍾意嘅野吖嘛,你咪唔忿氣囉

算把啦

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心異結他 於 2021-3-31 03:23 PM 發表

怎樣既可以減肥又可以吃肉
邊個話減肥唔可以食肉架 只要控制卡路里就得
但有樣真係唔食得啦 就係糖啦
其實糖先係致肥既原凶呀 生果食多都一樣會肥
你試下戒糖包你體重下降 而且不吃糖對皮膚都好

引用:
原帖由 spike 於 2021-4-4 08:19 PM 發表

邊個話減肥唔可以食肉架 只要控制卡路里就得
但有樣真係唔食得啦 就係糖啦
其實糖先係致肥既原凶呀 生果食多都一樣會肥
你試下戒糖包你體重下降 而且不吃糖對皮膚都好
生果要食過量其實好難

不用擔心

https://www.google.com.hk/search?q=how+much+fruit+is+too+much

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

美食當前,抵不住!

回覆 引用 TOP

只要控糖就好,肉隨便吃

引用:
原帖由 古花花隊長 於 2021-4-6 02:14 PM 發表

只要控糖就好,肉隨便吃
這句子表面唔 make sense ,但有道理。

肉類的熱量,也很高,故縱控糖,肉隨便吃,表面上沒有可能合符瘦身原則,所以我說 唔 make sense。

但如不吃塘情況,吃肉就很快有飽足感,甚至飽得再吃不去,而這份鉋足感又可維持甚久,連下餐也不必吃,所以我說 "有道理"。

引用:
原帖由 隨便看看 於 2021-4-6 02:28 PM 發表

這句子表面唔 make sense ,但有道理。

肉類的熱量,也很高,故縱控糖,肉隨便吃,表面上沒有可能合符瘦身原則,所以我說 唔 make sense。

但如不吃塘情況,吃肉就很快有飽足感,甚至飽得再吃不去,而這份鉋足感又可維持甚久,連下餐也不必吃,所以我說 "有道理"。
其實都係要計熱量

熄燈,鎖門,爆大鑊
減肥可以吃肉的

回覆 引用 TOP

飽到下一餐都唔洗食,
以我理解嗰啲叫做滯。

減肥都可以食肉,白和紅都可以,雖然紅的脂肪比較多,都完全吾食會缺鐵質

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-4-6 04:36 PM 發表

飽到下一餐都唔洗食,
以我理解嗰啲叫做滯。
食肉會滯,食碳水亦會滯。

食肉的滯,可延到下一餐。

但食碳水的滯,就好快 over ,好難延到下一餐。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]