• 瀏覽: 4,490
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
小朋友多久可以斷奶呢

熱賣及精選
睇情況,一般3,4歲,我大仔就飲enfixxxx到4歲都間中有飲

根據寶媽嘅奶睇情況。

勤力揾食遍全球
引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-4-1 07:06 PM 發表

睇情況,一般3,4歲,我大仔就飲enfixxxx到4歲都間中有飲
呢隻味道比較淡,又冇加蔗糖,岩由飲母乳既轉過去

兩歲左右吧,如果母乳好嘅話可以適當延長。

看看媽媽的奶夠不夠,世界衛生組織是推薦一周歲以上

上面講個隻enfinxxxx成份都似母乳,有乳鐵蛋白,見唔係隻隻奶粉有加

引用:
原帖由 小嬌子 於 2021-4-4 07:11 PM 發表

上面講個隻enfinxxxx成份都似母乳,有乳鐵蛋白,見唔係隻隻奶粉有加
乳鐵蛋白比較珍貴,初乳都係得10%左右,可能因為咁所以唔多奶粉有加

引用:
原帖由 中午怪雞翼 於 2021-3-31 03:14 PM 發表

小朋友多久可以斷奶呢
我覺得唔駛特登為左想斷奶而斷奶既
我仔飲緊A+ neuXX pXX, 佢有DHA同MFGM都係對腦仔好, 大個都一樣需要
如果我仔大個都肯飲我當然會繼續比佢飲

唔洗特別去戒,我餵illumx比呀b食,都一直都食緊,大大下佢唔想食就會自然戒到

引用:
原帖由 ddeeff 於 2021-4-6 10:23 PM 發表

我覺得唔駛特登為左想斷奶而斷奶既
我仔飲緊A+ neuXX pXX, 佢有DHA同MFGM都係對腦仔好, 大個都一樣需要
如果我仔大個都肯飲我當然會繼續比佢飲
都岩架, 好多小朋友食魚油都係為左吸收DHA 姐, 如果奶粉有就唔駛額外加既

引用:
原帖由 中午怪雞翼 於 2021-3-31 03:14 PM 發表

小朋友多久可以斷奶呢
年半

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]