• 瀏覽: 5,165
  • 回覆: 18
有時我放假係屋企冇嘢做,我都會幫姐姐收下衫抹下屋做下家務咁
今日收完衫之後,姐姐話可以將佢啲放係佢間房先,佢係出面燙其他衫先
咁我將佢衫放入佢間房,見到個好殘舊嘅皮銀帶,完全唔係佢用開個款(上年我屋企送咗個LV比佢)
咁我好奇打開睇睇,入面有張男人身份證,好明顯係一個男人用嘅銀包,啲錢都仲係度
我咪拎個銀包出去問下姐姐乜事
姐姐先係驚一驚,然後話今日出去買嘢嗰時執到個銀包,唔知應該拎去邊,又趕住返嚟,話一陣就會拎去警局
咁我知姐姐係自己屋企有老公,又有個仔仔,但係見到好多人反應姐姐會係香港搵個男朋友玩下,有時仲會帶返屋企玩,我到底信唔信佢好?我又唔想裝CCTV咁衰…

引用:
原帖由 老佛爺爺 於 2021-3-31 11:11 AM 發表

今日收完衫之後,姐姐話可以將佢啲放係佢間房先,佢係出面燙其他衫先
咁我將佢衫放入佢間房,見到個好殘舊嘅皮銀帶,完全唔係佢用開個款(上年我屋企送咗個LV比佢)
咁我好奇打開睇睇,入面有張男人身份證,好明顯係一個男人用嘅銀包,啲錢都仲係度
姐姐先係驚一驚,然後話今日出去買嘢嗰時執到個銀包,唔知應該拎去邊 ...
唔好諗太多,可能真係執到又唔知交去邊,又怕遲到比人鬧先拎返屋企先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老佛爺爺 於 2021-3-31 11:11 AM 發表

姐姐先係驚一驚,然後話今日出去買嘢嗰時執到個銀包,唔知應該拎去邊 ...
你咪幫佢拎去警局囉,真係有事嘅佢都麻煩啦

交差館

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

已經是成年人了,多理解一下啦!

回覆 引用 TOP

姐姐唔係拍拖乜,人哋有冇老公都唔關你事啦,放過人哋啦

回覆 引用 TOP

你係咪有病㗎 ?請工人,你仲做埋工人嘅嘢?然後走入工人房,又睇人私隱,你有病就去睇醫生啦

你同埋姐姐一齊攞去警察局

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NaNa888 於 2021-4-1 09:44 PM 發表

你係咪有病㗎 ?請工人,你仲做埋工人嘅嘢?然後走入工人房,又睇人私隱,你有病就去睇醫生啦
同個姐姐訓過唔通話你聽咩-0-

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:

可能工人姐姐講大話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 至尊港女 於 2021-3-31 03:06 PM 發表

你咪幫佢拎去警局囉,真係有事嘅佢都麻煩啦
好方法,同埋佢一齊去差館。

回覆 引用 TOP

引用:

如果有手機號直接打畀對方,希望佢老婆接

如果無,陪姐姐去警署報案

如果你覺得係佢男人,放入郵筒,郵政署會幫你掉咗佢……等佢個男人賠三百幾補領

引用:

問姐姐..囉...攞返場租囉!

回覆 引用 TOP

睜一隻眼閉一隻眼

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]