• 瀏覽: 18,626
  • 回覆: 148
  • 追帖: 5
樓主第日當媽,生埋子女,你就會明白,無論仔幾獨立,係老母眼中,永遠細路,需要阿媽照顧。我50幾,阿媽80幾,十年前已經財務自由,過退休生活,但佢都唔放心我。以前覺得煩,家陣珍惜。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
恭喜

回覆 引用 TOP

吃慣了山珍海味,偶爾換一下口味!

回覆 引用 TOP

廢男

回覆 引用 TOP

她是妳的未來奶奶

回覆 引用 TOP

搬出去住都係想獨立d有返私人空間,但係無理由要比條匙兩老,我搬左出去住都唔會都唔會講我住邊,因為我當初搬出去係佢地迫我(離家出走)果時我有2年無搵屋企人電話都換埋,但我唔咁做我老母永遠只有管住煩住仲辛苦又大壓力,果時女友住係我屋企,但我老母間唔中單單打打,反而依家搬出去佢地更珍惜我,更尊重我,唔會再好似媽寶男

咁你將條匙俾你阿媽,叫佢得閒上去坐吓,大家打和,super

回覆 引用 TOP

兩條麻甩佬邊個執屋呀搵阿媽幫手好正常吖將就吓喇難行呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-3-30 04:34 PM 發表

媽寶男
這樣的老公也是無言😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Fruityyyy 於 2021-3-30 03:37 PM 發表

同男朋友岩岩搬左出黎同居

我琴日唔係好舒服,放半日SL返左屋企
點知一開門就見到男朋友阿媽
佢話佢都係第一次係我地唔係到上黎
話上黎睇下我地有冇野要幫手、執下屋咁
我覺得好古怪但真係好唔舒服,就同佢講左兩句就入房訓左

今朝問男朋友,佢話係佢比左鎖匙佢老母
佢話反正有人幫手清潔,同埋佢阿媽又唔會做咩

但佢完全冇問過我
...
妳咪又俾條key 阿爸......

回覆 引用 TOP

我仲誇張,我結婚十幾年,有一日公司無乜嘢做,訓晏啲先出門口,訓緊覺外父外母直接開門入黎,真係嚇死!

回覆 引用 TOP

我係男,如果女友交門key 俾其他人,我也一定嘈,冇得 妥協。

回覆 引用 TOP

你識吾識乜叫。love me love my donkey呢句名言。做人老婆或老公都係要呢樣野。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-3-31 11:50 AM 發表

佢媽媽好好。
為個仔可以唔駛為左有女,變得要做家務,幫樓主做埋都制。
仲要偷偷摸摸吼你地返工,
撞破仲要向樓主解釋……
我都系甘覺得佢阿媽好偉大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 似花似水似你媽 於 2021-4-1 11:55 AM 發表

話阿媽可以幫手你藉口, 應該係裙腳仔個阿媽問佢攞鎖匙佢唔識推咪唯有同你講到好無問題咁囉
點解個個媳婦都係吾中意人地父母。香港真係十個家庭9個有婆媳問題。甘第時你子女結婚要預左媳婦女婿都係甘對你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]