• 瀏覽: 2,076
  • 回覆: 13
同身邊嘅人傾開先發現好多人身邊都有至少一個好令人討厭的家人,如貪財的老豆,自私的家姐,好食懶飛的細佬。你會唔會好彩啲,無呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 電車少女 於 2021-3-27 10:51 AM 發表

同身邊嘅人傾開先發現好多人身邊都有至少一個好令人討厭的家人,如貪財的老豆,自私的家姐,好食懶飛的細佬。你會唔會好彩啲,無呢?
搬走啦仲忍!

不是一家人,不進一家門

一家人仲計較咁多做乜!

情似朝露轉瞬逝,
夕陽西下淚滴凝。
嘗盡千苦與萬痛,
此後天涯各西東。

引用:
原帖由 電車少女 於 2021-3-27 10:51 AM 發表

挺多這樣的,但也正常習慣就好了,畢竟每個人的性格都不一樣。只要不過分就行畢竟都是一家人

臭髀氣的爸爸

家家都有本難念的經,忍唔到就搬出去吧。

引用:

家家有本難唸的經

有個又窮又多嗜好既大佬😅俾佢搞到全家都唔開心

引用:

講中曬我屋企人 不過我老豆係癈。媽係貪錢。

引用:
原帖由 中秋永恆的老爺 於 2021-4-12 09:39 AM 發表

你自己有冇反省下自己點樣
佢衰唔夠自私自利囉!
衰唔夠貪錢!唯利是圖!

曹操 講 唯材是舉 。
壞事做盡 但有材 都照用。

成積表 唔需要 有品格證明

引用:

點都會有,有時候係越大發現佢地越難溝通。。。。。
屋企嘅母親大人覺得自己好有頭腦,做咩都係啱、都係為屋企人著想,所以一定要我同老豆聽佢支笛
次次唔同意見或者發脾氣,都係佢將我同老豆罵到佢開心,跟住喊住話都係我地錯
以前都話可以講下道理,而家佢就雙重標準,佢先係道理,因為老豆已退休、本人搵工中⋯⋯
邊個搵錢邊個大聲lol
無可反駁嘅係佢的確係我阿媽,但係我有時就係刻意唔理佢唔做佢想我做嘅嘢
佢委屈咁喊我都唔開心,但無啦啦被人罵幾日嘅我開心咩。。。。
家人就係就算你討厭佢,佢都係你屋企,你點都要接受lol

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]