• 瀏覽: 1,718
  • 回覆: 14
我女非常害羞 所以無咩朋友,有咩解救

熱賣及精選
引用:
原帖由 fbeb5ca80f2a91 於 2021-3-26 09:38 PM 發表

我睇過一篇新聞引述外國啲研究講話6-7成係遺傳。樓主個女學業冇問題D話,可以考慮卑佢參與多啲運動,興趣班(佢鐘意嘅嘢)或做吓義工同多D同人接觸。不過現在疫情係有啲難🥴😣

引用:
原帖由 Wormordragon 於 2021-3-27 09:58 AM 發表

我睇過一篇新聞引述外國啲研究講話6-7成係遺傳。樓主個女學業冇問題D話,可以考慮卑佢參與多啲運動,興趣班(佢鐘意嘅嘢)或做吓義工同多D同人接觸。不過現在疫情係有啲難🥴😣
同意
父母應該多帶她參與課外活動,多人與人接觸和交談。害羞是可以克服的,父母要付出時間精力

我感覺首先要喺佢最安心嘅環境中零交流,也就昰爸爸媽媽親人多同佢傾偈,咁細路仔可以活躍啲,說話多啲,喺出便先可以更外向,要慢慢嚟

多點課外活動, 可以擴濶小朋友的社交圈子, 多點運動, 可以增強自信心

長得美並不是我的錯
引用:
原帖由 fbeb5ca80f2a91 於 2021-3-26 09:38 PM 發表

在小學期間好少同同學仔一起玩嗎?

小學都係同學主動和她做朋友

引用:

參加義工。

可以在幫助他人的同時,參與人際交流和活動。

🤣😂😆🍜🥣🍧🍨🥧🎂🍫🍬🍭🍡🍯🍮🐥

◉超覺醒方法:  https://drive.google.com/open?id=1ZzDkklv7CTGvKDvIjQsGSqMDSZ-CcBmn  ൽ

▶️🐥🐣✨🌏🌟
你要把你女朋友帶動起嚟

引用:
原帖由 樹上一駱駝 於 2021-4-6 02:48 PM 發表

報一些興趣班,可以跟小朋友互動的那種,小朋友還是需要鍛煉一些社交能力的
佢都唔鍾意上大班

引用:
原帖由 fbeb5ca80f2a91 於 2021-4-6 09:33 PM 發表

佢都唔鍾意上大班
在家中,面對群眾的方法,不外乎面對鏡頭,

能從容面對鏡頭,代表已變成足夠自信,

兼且可以得體地待人接物。

🤣😂😆🍜🥣🍧🍨🥧🎂🍫🍬🍭🍡🍯🍮🐥

◉超覺醒方法:  https://drive.google.com/open?id=1ZzDkklv7CTGvKDvIjQsGSqMDSZ-CcBmn  ൽ

▶️🐥🐣✨🌏🌟
同佢一起做善事,話俾佢知,世上有好多人需要幫助,令佢慢慢知道自己可以幫到人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]