• 瀏覽: 1,416
  • 回覆: 14
人奶開始少,唔夠BB食,想早晚幫佢補奶粉,請問揀邊隻會好d?

熱賣及精選
揀隻冇蔗糖淡口d既,bb易d適應,而且冇咁易惹痰~

L0ve y0u f0rever <3"
引用:
原帖由 Coyee_baby 於 2021-3-24 05:27 PM 發表

嗯嗯,淡口d遲d加固都易d
飲開有甜就難好多啦

樓主,係因咪因為奶水唔夠,我見好多jm都係咁要補奶
我覺得咁都好,費事太辛苦自己呀

引用:
原帖由 Coyee_baby 於 2021-3-24 05:27 PM 發表

我俾bb食緊果隻aptxmil白金都係冇蔗糖既,食咁耐都好少有痰

引用:

咁冇蔗糖既邊隻奶粉好d?

引用:
原帖由 kikowoo7day 於 2021-3-25 02:06 AM 發表

樓主,係因咪因為奶水唔夠,我見好多jm都係咁要補奶
我覺得咁都好,費事太辛苦自己呀
係呀,唔夠奶餵BB,怕餓親佢,所以都諗住幫佢補奶粉

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 minleem 於 2021-3-25 05:26 PM 發表

我揀奶粉都係睇營養成分,最後幫BB揀咗aptamil白金版,有益生菌同益生元
好彩同BB都夾得幾好,胃口都唔錯
我個囡之前便秘我都幫佢轉咗呢隻,依家佢腸胃都好咗,差唔多日日有軟身便便

引用:
原帖由 MushroomPiece 於 2021-3-26 12:47 PM 發表

我個囡之前便秘我都幫佢轉咗呢隻,依家佢腸胃都好咗,差唔多日日有軟身便便
係呀,其實BB腸胃好真係好緊要,腸胃好免疫力自然都會好,冇咁易病~

個人建議,可以考慮下neurxprx,自己都係飲開佢
幾中意佢有hmo之餘仲有mfgm,同埋淡口無蔗糖
之後要加固都會易d

有冇試過illumx?佢入面都有hmo同mos呢d人奶都有既成份,呀仔食開都夾得幾好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]