• 瀏覽: 4,866
  • 回覆: 23
  • 追帖: 2
話說我老公依半都出差,屋企得返我一個人,一隻狗同兩隻貓,加個工人。我就一個入面有一半日子會work from home... 一半就返公司!我大部分時間夜啲都唔會屋企食晚飯,原來夜放工一係我會去朋友/啊媽屋企!

最近我屋企人個個星期日都買哂自己一個星期食物返黎,覺得因為人少左屋企,我工人就覺得我唔俾足夠食物距!之後係whats app status 寫話我鬧距又唔俾足夠食物距!

我而加係屋企多時間督住距,距就覺得我鬧距!到今日叫距煮白菜都聽唔明,話雪櫃冇!我一打開問距依樣乜黎,距黑哂面!啲衫飛到成個天台叫距執 距發我脾氣話因為風!我提距就話我鬧距!

但距自己唔滿意,又唔自動辭職!
我應該點做?

熱賣及精選
複雜

引用:
原帖由 srsv 於 2021-3-23 03:25 PM 發表

複雜
應該點處理? 唔理距?

其實屋企有幾多人? 有無小朋友

引用:
原帖由 srsv 於 2021-3-23 03:31 PM 發表

其實屋企有幾多人? 有無小朋友
先生,太太 ,仲有一個8月出細bb

我老公7月先出差完返屋企!

開局吾好,依加難搞啦,又冇第三者中和下,要佢過主啦

做主人要一開始就要同工人打好關係,這樣就可你以後有得傾,現在這情況

引用:
原帖由 前往有盒子 於 2021-3-23 07:30 PM 發表

開局吾好,依加難搞啦,又冇第三者中和下,要佢過主啦
姐係點?過主? 我炒距?定距會辭職?

引用:
原帖由 前往有盒子 於 2021-3-23 07:33 PM 發表

做主人要一開始就要同工人打好關係,這樣就可你以後有得傾,現在這情況
其實我地都對距唔差, 不過距唔聽我講 好有自己個套! 我應該炒距定等距辭職?

引用:
原帖由 cm-ng 於 2021-3-23 09:57 PM 發表

其實我地都對距唔差, 不過距唔聽我講 好有自己個套! 我應該炒距定等距辭職?
最好就系炒,不過要睇妳自己能否於冇工人嘅過渡期內能適應

這個工人性格太自負

引用:
原帖由 前往有盒子 於 2021-3-24 07:12 PM 發表

最好就系炒,不過要睇妳自己能否於冇工人嘅過渡期內能適應
我冇工人都得 我估距都知 我今日嬲得制set 距早一鐘起身以後!

引用:
原帖由 cm-ng 於 2021-3-24 07:26 PM 發表

我冇工人都得 我估距都知 我今日嬲得制set 距早一鐘起身以後!
小心佢偷偷於食物或飲品中加料呀

引用:
原帖由 前往有盒子 於 2021-3-24 07:31 PM 發表

小心佢偷偷於食物或飲品中加料呀
我又冇對距乜 平時冇幾句!

引用:
原帖由 cm-ng 於 2021-3-24 09:09 PM 發表

我又冇對距乜 平時冇幾句!
要試下同佢講下佢家鄉事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]