• 瀏覽: 31,076
  • 回覆: 178
  • 追帖: 4
試下由屋企人或共同朋友入手?癲佬多數受軟唔受硬,建議快主動聯絡,擔心d貓貓俾佢拎黎出氣😢

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
領養?邊個出名領養啊?
我都可以話匯豐銀行金庫啲金係我嫁啦,咁係咪先得嫁?
唔好咁撚on9乜都話偷乜都報警啦

回覆 引用 TOP

人家嘅事
關你咩事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大巨 於 2021-3-18 03:13 PM 發表

虐待動物同殺害動物唔會有事
你冇野下嘛?

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-3-19 04:13 AM 發表

你冇野下嘛?
29隻掟落街 律政司放生動物屠夫 
深夜回覆:證據不足以定罪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2021-3-18 11:28 AM 發表

話說我朋友同佢男朋友同居咗年幾,呢排唔係太開心,我朋友想佢分手。
佢哋本身養咗兩隻貓,都係同居之後先領養,平時主要都係我朋友照顧多,佢男朋友好多時都唔理啲貓嘅日常生活。
分手最大問題係啲貓應該點處理,因為我朋友當啲貓係仔女咁,所以好想帶走晒兩隻,佢男朋友就睇住呢點,不停用啲貓威脅佢,唔比佢分手或者走人。
原本我朋友想偷偷地返屋企拎走啲貓先,點知比佢男朋友發現,家下佢男朋友拎走晒啲貓唔知去邊… ...
樓主停一停 諗一諗
d 貓係你朋友照顧開 佢男友只係得閒玩下
你將計就計 比佢男友去照顧 返一 兩個月
因為一個人唔係照顧開 唔係做開 突然要一手搞掂 根本無咩可能 ! 成日要清潔掃貓毛 屎尿都有排佢執
你叫你個朋友 放手 一兩個月 分分鐘佢男友 求你個fd收留返d貓 都似

引用:
原帖由 紫幻玄冰 於 2021-3-19 10:48 AM 發表

樓主停一停 諗一諗
d 貓係你朋友照顧開 佢男友只係得閒玩下
你將計就計 比佢男友去照顧 返一 兩個月
因為一個人唔係照顧開 唔係做開 突然要一手搞掂 根本無咩可能 ! 成日要清潔掃貓毛 屎尿都有排佢執
你叫你個朋友 放手 一兩個月 分分鐘佢男友 求你個fd收留返d貓 都似
其實係,呢個 CASE 唔覺得條仔識照顧啲貓貓

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2021-3-18 11:28 AM 發表

話說我朋友同佢男朋友同居咗年幾,呢排唔係太開心,我朋友想佢分手。
佢哋本身養咗兩隻貓,都係同居之後先領養,平時主要都係我朋友照顧多,佢男朋友好多時都唔理啲貓嘅日常生活。
分手最大問題係啲貓應該點處理,因為我朋友當啲貓係仔女咁,所以好想帶走晒兩隻,佢男朋友就睇住呢點,不停用啲貓威脅佢,唔比佢分手或者走人。
原本我朋友想偷偷地返屋企拎走啲貓先,點知比佢男朋友發現,家下佢男朋友拎走晒啲貓唔知去邊… ...
試下報警搵佢收埋d貓係邊,或者搵朋友幫手搵,再唔係網上好大威力,網民可能都幫到手起佢底

回覆 引用 TOP

報警

回覆 引用 TOP

你肯定佢係有偷嘢, 就已經可以報警.

回覆 引用 TOP

引用:

偷貓點解唔報?

回覆 引用 TOP

引用:

屋係男友名?
貓晶片,主人係男友?
講清楚,邊個偷貓?
例,幼稚園好多小朋友比老師照顧,老師被炒,唔通老師返幼稚園偷小……

回覆 引用 TOP

俾我同d貓貓玩下遊戲先再賣俾人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-3-18 07:30 PM 發表

拎多咗啦,佢男朋友唔通會煮哂啲貓來食咩,養得一排嫌煩一係叫你朋友接返走一係送比其他朋友
可以用刀,手批電鑽, 洗衣機, 老鼠夾等同佢happy Friday

貓是跟屋唔跟人,所以邊個最後還住在屋內,邊個有撫養權,
照樓主說法,樓主要離開應該放棄貓的照顧權!
所有婚姻感情問題,即使上到法庭,都是以這原則判決!
所以離婚的有兒女的女方,多數判得婚姻居所,
以不改變仔女現有生活為根基

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]